На 58 години почина журналистът Ясен Бориславов. Той имаше талантливо публицистично

...
На 58 години почина журналистът Ясен Бориславов.
Той имаше талантливо публицистично
Коментари Харесай

Почина журналистът Ясен Бориславов

На 58 години умря журналистът Ясен Бориславов.

Той имаше надарено публицистично перо и остави запаметяващи се публикации по обществено-политически проблеми. Ясен притежаваше тънко възприятие за комизъм и прецизен нюх за думите, с които осмиваше мутрите, глупавите политици, неприятния усет. Освен колумнист на " Сега " той сътрудничеше и на публицистичния уебсайт " Редута ", учреден от доктор Тони Филипов.

Преди 8 години Ясен бе сполетян от тежко и нелечимо заболяване, което го изправи и пред неизброимите проблеми на българското опазване на здравето и идиотските бюрократични пречки на ТЕЛК. Прие го невъзмутимо и даже със самоирония, напомня в " Сега ". През лятото на 2021 година съумя да се пребори болните в неговото положение да не се явяват непрестанно пред безбройните комисии на здравната експертиза. Ясен беше и надарен учител по история на българската публицистика във Факултета по публицистика и всеобщи връзки, чийто ученик бе и той.

Със запаметяващ се жанр Ясен над 20 години води на страниците на " Сега " и кулинарната графа. Както е известно положителната храна върви с хубаво вино. Ясен беше и винен коментатор в профилираното издание DiVino.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР