На 557 семейства от Шуменска област са спрени детските помощи

...
На 557 семейства от Шуменска област са спрени детските помощи
Коментари Харесай

На 557 семейства от Шуменско са спрени детските помощи заради отсъствия на децата от учебни занятия

На 557 фамилии от Шуменска област са спрени детските помощи през 2021 година, заради неспазване на изискването техните деца да посещават постоянно образователните занятия, оповестиха от Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “ (РДСП). 

Преди предприемане на дейности за санкциониране на фамилиите, наложително се изисква потвърждения от образователното заведение, като информацията се дава посредством Министерство на образованието и науката. Помощите се приключват за една година, в случай че децата или учениците позволен пет неизвинени отсъствия или три дни не организират наложителната предучилищна подготовка без уважителни аргументи, напомнят от Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “.

По данни на дирекцията, с еднократни, месечни и целеви помощи през 2021 година, по реда на Закона за фамилни помощи, са подкрепени в региона общо 11 461 фамилии, или 17 865 деца, като общата сума е 12 500 041 лева. 

Съгласно Закона за държавния бюджет, от 1 април границата за достъп до фамилни помощи за деца се усилва от 410 до 510 лева на член от фамилията за разпределяне на цялостния размер.  Ако средномесечният приход от предходните 12 месеца, преди подаване на заявката на член от фамилията, е от 510,01 до 610 лв., се опуска 80 на 100 от цялостния размер на помощта. От 1 април се усилва и месечната помощ за дете без право на наследствена пенсия от умрял родител с 30 % - от 115 на 150 лв., допълват от РДСП – Шумен.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР