На 5 юни любителите на класическата музика ще се насладят

...
На 5 юни любителите на класическата музика ще се насладят
Коментари Харесай

Цигуларят Марио Хосен представя учениците си на концерт във Враца

На 5 юни феновете на класическата музика ще се насладят на концерт на Симфониета-Враца с надарените възпитаници на цигуларя Марио Хосен.
При гостуването си предходната година младите музиканти обраха овациите на публиката. Те са лауреати на наши и интернационалните състезания, а броят на оценките им пораства с всеки минал месец.  
В програмата за концерта на 5 юни са включени творби от творчеството на Брух, Виенявски, Сен Санс, Менделсон и Брамс.
Във Враца за концерта ще дойдат Ралица Кръстева, Владена Минева, Боряна Желева, Виктория Маринова, Ясен Стаменов, Виктор Василев, Александър Зайранов и Симфониета-Враца с гост-диригент Григор Паликаров.   Диригентът работи в Националната опера и балет и  репертоарът му включва повече от 55 оперни и балетни заглавия.
Наред с диригентската си активност Григор Паликаров композира, концертира като пианист и преподава. Някои от творбите му са изпълнявани на редица фестивали и са записвани неведнъж.
Концертът стартира на 5-ти юни от 19.00 ч в Градската концертна зала . С него стартират деянията от музикалния цикъл „ Маестро Гранде “ на Симфониета-Враца , при който именити български диригенти и музиканти, ще гостуват на врачанска сцена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР