На 5 юли в залата на Младежкия дом в Самоков

...
На 5 юли в залата на Младежкия дом в Самоков
Коментари Харесай

Младежкото БСП–Самоков участваха в среща с фокус върху младежта и спорта

На 5 юли в залата на Младежкия дом в Самоков се организира среща с фокус върху младежите и спорта, в която присъединяване взеха младежката организация на БСП-Самоков и претендентът за депутат за 26 МИР София-област Михаил Михайлов. В полемиката се включиха кметът на града Владимир Георгиев, евродепутатът Цветелина Пенкова, лидерът на листата за региона Иван Ченчев и българският състезател, учител и политик проф. Даниела Дашева. Присъстваха също самоковски треньори и спортисти.

В Самоков - градът на спорта се организира ден, отдаден на спорта за следващата спирка от поредицата „ Когато младите приказват.... Обсъдени бяха проблемите, свързани с развиването на зимните курорти, нужните политики и дейности, ориентирани към младежта и спорта. Дискутирана бе и нуждата от баланс сред опазването на околната среда и развиването на курортната инфраструктура. В типично състезателен дух концепциите не спираха. Наложително е спортът да заема централна част в образованието, политиките за младежта би трябвало да са държавен приоритет, а не да се преглеждат единствено на районно равнище. Нужно е целево подкрепяне на юношески планове, за които бюрокрацията тежест следва да се понижи. Цялостното събитие е въодушевено от нещо по-мащабно, което сега се случва в Европейски Съюз, а точно „ Конференция за бъдещето на Европа ". Както акцентира евродепутатът Цветелина Пенкова главната цел на сходен вид срещи е да се даде опция на европейските жители да показват своята визия във връзка с политиките и целите, които да развива Европейски Съюз. И не на последно място да се отстрани чувството на отдалеченост сред европейските жители и европейските институции.



„ Самоков е състезателен град. И във времето се е съхранил като подобен - има Спорно учебно заведение, прелестна зала, мощни баскетболни тимове, битка... Малко изостанаха алпийските ски и другите зимни спортовем, само че се надявам, че и това ще се преодолее. Самоков и Боровец останаха малко настрана и би трябвало да си върнат мястото, което заслужават. Определено би трябвало да се намерения за мястото на младежта и за развиването на спорта ", акцентира проф. Дашева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР