На 5 януари започва изграждането на Северния обход на Бургас.

...
На 5 януари започва изграждането на Северния обход на Бургас.
Коментари Харесай

Започва строежът на Северния обход на Бургас

На 5 януари стартира построяването на Северния обход на Бургас. За задачата ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването по път I-6 Ветрен-Бургас, преди селскостопанския надлез, в двете направления. Тя ще е в действие до 16 юни, оповестиха от пресцентъра на община Бургас.
Северният обход ще посреща идващите по автомагистрала " Тракия " коли в региона на селскостопанския надлез преди влизане в Бургас. На мястото на надлеза ще бъде построена така наречен цялостна детелина. През нея водачите, на които не се постанова да минат през регионалния град, ще могат да завият наляво. Новото трасе ще продължава до актуализирания и уголемен четирилентов път през бургаския квартал " Сарафово " към Поморие-Ахелой-Несебър- " Слънчев бряг ".

Частните парцели, през които минава обходът, са авансово отчуждени. Избрана е компания, която да извърши огромния план, финансиран със средства от републиканския бюджет.

След доста старания и няколко десетилетия след раждането на първичната концепция, пристигна време за старт на строителните действия за създаване на Северния обход на Бургас. Заедно с Южния той ще обезпечи цялостното извеждане на директния авто трафик отвън града. Едновременно с това двата обхода ще създадат по-бързо, безвредно и удобно пътуването от вътрешността на страната към курортите на юг и север от Бургас. Това носи спомагателна звезда на районния туризъм, е споделил кметът Димитър Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР