На 5 януари военното разузнаване на Украйна (ГУР) съобщи, че

...
На 5 януари военното разузнаване на Украйна (ГУР) съобщи, че
Коментари Харесай

Украинското разузнаване с рейд срещу руски позиции в Белгородска област

На 5 януари военното разузнаване на Украйна (ГУР) заяви, че силите му са взели участие в трансгранично нахлуване против съветски позиции в Белгородска област на Русия и са нанесли провали.

ГУР съобщи, че е получило разследваща информация, че съветски командири възнамеряват да инспектират военни позиции в Гайворонския регион на Белгородска област, на към 80 км западно от град Белгород. Твърди се, че инспекциите се дължат на недоволства от съветски бойци за неприятни условия в региона.

Била планувана съответна интервенция - украинското разузнаване минирало единствения път в региона и нападнало съветски взвод. ГУР сподели видео с елементи от нападението. Броят на дадените жертви от страна на руснаците към момента се дефинира, обявиха от военното разузнаване на Украйна.

От началото на пълномащабната инвазия на няколко пъти се оповестява за нахлувания в западната част на Белгородска област, която граничи с Украйна. Най-забележителни са сраженията, които се случиха, откакто група въоръжени мъже от легион " Свободна Русия " и Руския доброволчески корпус записаха видеоклипове, в които се споделя, че са минали в Русия през май 2023 година и са завзели няколко села.

Нахлуването в този момент идва, откакто Русия съобщи, че минимум 24 души са били убити при украинско нахлуване в Белгород на 30 декември.

Няколко украински медии оповестиха, базирайки се на анонимни източници от специфичните служби, че украинските сили са подхванали офанзива против военни уреди в Белгород в отговор на масираната офанзива от 29 декември, при която загинаха над 50 души.

Според някои известия парчета от противовъздушни муниции са паднали в центъра на Белгород " заради непрофесионалните дейности на съветската противовъздушна защита ". Тези изказвания не могат да бъдат тествани. По принцип Киев не разяснява известия за набези и детонации на съветска територия.
ТЕМА преди 26 минути 479 преди 22 часа 2761 преди 1 ден 2829
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР