На 5-ти април в спортната зала на ЦПЛР – УСШ

...
На 5-ти април в спортната зала на ЦПЛР – УСШ
Коментари Харесай

В Плевен се проведе спортен празник под надслов „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“

На 5-ти април в спортната зала на ЦПЛР – УСШ – град Плевен се организира състезателен празник под надпис „ Спортът е по-добрия метод децата да пораснат “! Инициативата е резултат на подписано съглашение за съдействие и взаимоотношение сред Главна дирекция „ Национална полиция “ /ГДНП/ Министерство на вътрешните работи и Съюза на пивоварите в Р България. Тя е част от програмата за обществена отговорност на Съюза на пивоварите за предварителна защита на използването на алкохол и предизвиква за здравословен метод на живот. Организаторите осъществят спортни действия, ориентирани към разпространение на физическото образование измежду подрастващите, като средство за отбягване на нездравословното влияние на използването на алкохол или неразрешени субстанции. Целта е децата да показват умения, качества и интензивности, с които може да бъде ангажирано свободното им време. Да играят навън, да спортуват, и да се ограничи времето прекарвано от тях пред тв приемник, компютър или смарт телефон. Съвместните старания на полицията и Съюза на пивоварите са ориентирани посредством спортни игри и физическо образование да се даде опция за израстване, сполучлива социализация и здравословно другарство.


Сред формалните посетители на детския празник бяха заместител регионален шеф господин Александър Трайков, представители на община Плевен –Ирена Николова – шеф на отдел „ Спорт “ и Стела Тодорова от отдел „ Спорт “,Рени Кръстева – секретар на общинската комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни,Елица Спасова – шеф на отдел „ Закрила на детето “ – Плевен.



От страна на Министерство на вътрешните работи участваха основен контрольор Денислав Донков - шеф на бранш " Контингент и предварителна защита " в Групово дело " Национална полиция ", шефът на ОДМВР - Плевен ст. комисар Веселин Вътов, ръководители на отдели и браншове в ОДМВР - Плевен, както и чиновници на районна дирекция Пожарна сигурност и отбрана популацията - Плевен.


Участие в отборните игри взеха петокласници в тим „ Вектор “ на Математическа гимназия „ Гео Милев “ с началник Всеволод Капустянов и Милен Гургуров, тим „ Летящите “ от приблизително учебно заведение „ Стоян Заимов “ с началник Богдан Събев и тим „ Лъвски сърца “ при главно учебно заведение „ Петър Берон “ с началник Весела Станоева.


Директорът на ОДМВР – Плевен ст. Комисар Веселин Вътов поздрави състезателите и показа „ Спортът носи доста позитиви. Днес се събрахме с вярата да отдаваме от ден на ден време за спорт и за приятните неща. Наркотиците са голям камшик, който се претърпява мъчно.

Вие носите в себе си вярата за положително. Благодаря на преподавателите и родителите ви, които ви поддържат. Пожелавам да останете с богати и мощни страсти и да победят по-добрите “.


Участниците бяха поздравени от госпожа Ивана Радомирова – изпълнителен шеф на „ Съюза на пивоварите в Република България “. Тя изрази огромно наслаждение, че вижда усмихнати и изпълнени с наслада от живота младежи. „ Убедени сме, че със спорт и забавни занимания и ентусиазъм ще продължите все напред и нагоре. Всички дружно се опитваме да създадем по-добър свят “. „ Всички членове на Съюза на пивоварите са доста задоволени от резултатите на акцията досега. Тя продължава към този момент 11-та година. Благодарение на взаимните ни старания с сътрудниците и сполучливото съдействие, участниците в дейностите за спорт и предварителна защита са към този момент над 60 хиляди индивида от 20 области на страната. По този метод спортът и креативните занимания се разпространяват все по-широко като обща предварителна защита на рисковото държание на децата “, съобщи Ивана Радомирова.
По време на игрите състезателите получиха поддръжка от своите съученици и управленията на учебните заведения, както и от вокална група с началник Татяна Цачева “ при МГ „ Гео Милев “, мажоретките на госпожа Цвета Лукова, които извършиха танца „ Любов за България “ и танц по песента „ Флашданс “, изпълнителките на латино танци с началник Рени Зехирова от главно учебно заведение „ Стоян Заимов “.
Отборите премериха сили в четири игри, като по време на надпреварата всички участници демонстрираха спортменство, предпочитание за победа, експедитивност и акуратност. На всички тези прояви нямаше спечелили и победени, а всички възпитаници се радваха взаимно на своите достижения и висок състезателен дух.
Всички състезатели получиха грамоти, медали и предметни награди - подаръчни пакети с тениски с логото на самодейността, спортни чанти, просветителни игри и други.
Ивана Радомирова – изпълнителен шеф на „ Съюза на пивоварите в Република България “, връчи две купи за положително съдействие и взаимоотношение на шефа на ОДМВР – Плевен ст. комисар Веселин Вътов и на Регионално ръководство на образованието в Плевен.


След надпреварата на спортната площадка в двора на главно учебно заведение „ П. Яворов “ децата разгледаха от близко оборудването на полицейски и пожарен коли. Беше демонстрирано и полицейско следово куче. Целта на представянето на профилираната техника беше да се срещнат с отговорностите на специалностите „ служител на реда “ и „ пожарникар “, тъй като точно спортът възпитава в убеденост и дисциплина.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР