На 5 октомври, точно в 18:00 часа, 132 музея във

...
На 5 октомври, точно в 18:00 часа, 132 музея във
Коментари Харесай

Двадесета Нощ на музеите във Виена

На 5 октомври, тъкмо в 18:00 часа, 132 музея във Виена ще отворят за двадесети път порти за нощно посещаване.

С един билет искащите ще имат опция да посетят участващите музеи, измежду които са Дворецът Белведере, Природонаучният музей и Музеят за история на изкуството, обектите в Квартала на музеите (включително MUMOK и Леополд), Албертина, където сега са изложени над 200 картини и гравюри на Дюрер.

В музея Леополд може да бъде прегледана неповторимата галерия, отдадена на Виена при започване на ХХ век и стила модерн, който трансформира изобразителното изкуство. На фона на творбите на най-известните представители на сецесиона ще звучат и фрагменти от писмата на Густав Климт и Егон Шиле.

Тазгодишната Нощ на музеите предлага и финален късмет за посещаване на Виенския музей на ракията.

Специално за събитието музеят ще организира екскурзии на всеки 15 минути, в които сътрудниците ще описват за традициите във варенето на ракия и ликьори във Виена. Малкият частен музей има над стогодишна история и почитатели по целия свят, измежду които Мерилин Менсън, Джъстин Тимбърлейк и Рамщайн.

И след закриването на музея във виенския квартал Майдлинг магазинът на Гералд Фишер ще продължи да работи, а посетителите ще могат да пробват и да си купят обичайни виенски алкохолни питиета.

За Нощта на музеите във Виена са готови още ред специфични беседи, изложения и обиколки, а с билета се возите гратис от 17.30 до 1.30 през нощта в цялата мрежа на виенския градски превоз, както и на спомагателните рейсове, свързващи обособените обекти.

Цената на билетите е 15€ за възрастни, 12€ за студенти и възпитаници, а за деца до 12г. е гратис. Билетите важат. Автобусите по двете линии, които свързват всички, включени в програмата музеи, се движат на период от 15 минути.

Снимка: Природонаучният музей © ORF / Hans Leithner
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР