На 5 октомври Стара Загора отново ще чества своя празник.

...
На 5 октомври Стара Загора отново ще чества своя празник.
Коментари Харесай

Концерт „150 години с името Стара Загора“ радва старозагорци за празника на града

На 5 октомври Стара Загора още веднъж ще празнува своя празник. Навършват се 142 години от паметната дата 5 октомври 1879 година, когато княз Александър Богориди поставя главния камък за възобновяване на Стара Загора след опустошенията в града по време на Руско-турската война.

Началото ще бъде обещано в 9.30 часа, когато Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи церемониален молебен в Катедрален храм „ Св. Николай ”.
 Над 100 точки влизат в дневния ред на септемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора Над 100 точки влизат в дневния ред на септемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора
Над 100 оферти съдържа дневният ред септемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора, което ще се организира на 30 септември...

В 10.00 часа на площада пред Община Стара Загора ще бъде осъществен ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България и предаване на символичния ключ на града на Кмета на Млада Загора.

В парк „ Пети октомври “ в 10.45 часа признателните потомци ще отдадат респект на починалите и ще поднесат венци и цветя на паметника „ Защитниците на Стара Загора -19 юлий 1877 година “ и символичния камък за възобновяване на Стара Загора. Изложба “125 години проведено тракийско придвижване в България “ ще бъде открита в 11.00 часа в парк „ Пети октомври “. Организатор на експозицията е Тракийско сдружение „ Одринска епопея “.

Общинският духов оркестър ще поздрави жителите и гостите на Стара Загора с празничен концерт в парк „ Пети октомври “ с начален час 12.00 часа.

Традиционната годишна галерия на старозагорските художници „ Есенен салон 2021 “ ще бъде открита в 18.00 ч. в Зала „ Байер “.
 Писта Стара Загора събира рекорден брой състезатели на 2 и 3 октомври " Писта Стара Загора " събира рекорден брой състезатели на 2 и 3 октомври
На 2 и 3 октомври (събота и неделя), в Стара Загора ще се състои автомобилното съревнование „ Писта Стара Загора “. То е четвър...

Празничен концерт „ 150 години с името Стара Загора “, с присъединяване на ОФА „ Загоре “, ДЮНХ „ Жарава “, актьорите Ивелин Керанов и Елена Азалова със стихове за Стара Загора, ще зарадва старозагорци в Културен център „ Стара Загора “ от 18.30 часа.

Автор: Павлина Дудева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР