На 5 май „Вашингтън поуст“ публикува статия на професор по

...
На 5 май „Вашингтън поуст“ публикува статия на професор по
Коментари Харесай

Народна подкрепа! Според проучване 98% от китайците подкрепят своето правителство

На 5 май „ Вашингтън поуст “ разгласява публикация на професор по социология от Йоркския университет, в която се показва, че китайците поддържат своето държавно управление, оповестява Радио Китай.

Тя е основана на огромна онлайн анкета, извършена скоро след повдигането на карантината на гр. Ухан през април предходната година. Допитването е направено в съдействие със 17 преподаватели от китайски университети, като в него са взели участие над 19 000 души.

Според друго изследване на Американската асоциация за проучване на международните полезности от 2018 година, 95% от китайците имат доверие на централното държавно управление, а 69% поддържат локалните управляващи.

Настоящата анкета изследва доверието на китайците към държавното управление на разнообразни равнища - от централно до селища. Данните демонстрират, че 98% от жителите на Китай са уверени в централното държавно управление, като в това време се е повишила и поддръжката към локалните управляващи.

49% от интервюираните настояват, че имат по-голямо доверие на централното държавно управление след началото на епидемията, като единствено при 6% от тях е намаляла увереността в локалните управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР