На 5 и 13 май в Културен дом НХК –

...
На 5 и 13 май в Културен дом НХК –
Коментари Харесай

Валери и приятели представят в Бургас Жените в Народното събрание

На 5 и 13 май в Културен дом НХК – Бургас ще се състоят двете премиерни представления на новата режисура на Младежка театрална натрупа " Валери и другари “ към НЧ " Асен Златаров 1940 “. Нарича се " Жените в Народното събрание “. Сатиричната комедия е авторска преправка на Валери Еличов по пиеси на древногръцкия комедиограф Аристофан.

В постановката вземат участие 20 младежи от разнообразни бургаски учебни заведения, а на 13 май с втората премиера ще бъдат изпратени четиримата зрелостници на трупата – Радинела Неделчева от НЕГ " Гьоте “, Хюлия Петрова от ГЧЕ " Васил Левски “, Тодор Иванов и Михаил Трендафилов от НУМСИ " Панчо Владигеров “.

С тази режисура " Валери и другари “ ще вземат участие в края на юни в два театрални фестивала – в Сливен и Русе, като по Програма " Мобилност “ към Община Бургас те завоюваха съфинансиране на пътуванията им. Сдружение с нестопанска цел " Ротари Клуб Пиргос “ – Бургас също подкрепя реализирането на спектакъла със средства за сценографията.

" Жените в Народното събрание “ преглежда въпросите за мира и войната, демокрацията и справедливостта, любовта и взаимното почитание сред хората. Режисьори на спектакъла са Валери и Олег Еличови, сценографията и музикалното оформление са на Валери Еличов, художник по костюмите и реквизита е Хюлия Петрова, а хореографията е на Мануела Костадинова.

Билетите са в продажба от 12 април на касата на Културен дом НХК.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР