На 5 декември от 19:00 часа на Голяма сцена на

...
На 5 декември от 19:00 часа на Голяма сцена на
Коментари Харесай

Сливенският драматичен театър представя на русенска сцена „В полите на Витоша“

На 5 декември от 19:00 часа на Голяма сцена на Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ ще може да гледате една надълбоко докосваща пиеса, побрала в себе си персоналната изповед на поета, трагичната му обич с Мина Тодорова и невъзможността възприятието и разсъдъка да вървят ръка за ръка.

Един театър, който си служи освен с трагичния текст на създателя, само че и с неговата лирика, която отваря вратите към един свят на нестихващи паники и потиснатост.

Постановката, дело на един от най-талантливите и награждавани млади режисьори у нас Стайко Мурджев, е построена върху контрастите на любовната драма и политическото злободневие. От нея блика прочувствена мощност. Разтърсваща и опияняваща.

Ролите на Христофоров и Мила са поверени на артистите Иван Николов и Мария Панайотова. Звездните театрални лица в представлението са Христо Мутафчиев в ролята на Марко Петрович и Бойка Велкова - Амели Петрович. В спектакъла вземат участие още Димитър Марков, Ивайло Гандев, Вяра Начева, Августин Демерджиев.

 Сценографията и костюмите са на Петя Боюкова, театралната пластика и придвижване на Мариана Йотова, мултимедийната среда и дизайн на Албена Баева, а авторската музика е на Петър Дундаков.

„ Има нещо оттатък тази покруса. Нещо което припомня, че в случай че я нямаше тъмнината в гората, нямаше да я има светулката, че има нещо оттатък гибелта, което ни дава вяра за безкрайност, нещо което крещи че любовта е по-голяма от живота. Нещо което ние хората назоваваме Бог... " споделя актрисата, публицист и режисьор ИренаИванова

Заповядайте, да омагьосаме дружно душите си!

Билетите са в продажба на касата на театъра, както и онлайн на https://www.entase.bg/book?eid=6540c96d5f8fe13256020d01
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР