На 5 декември от 10.00 ч. в Кюстендил ще се

...
На 5 декември от 10.00 ч. в Кюстендил ще се
Коментари Харесай

Читалище „Братство 1869” в Кюстендил ще отбележи Международния ден на доброволеца

На 5 декември от 10.00 ч. в Кюстендил ще се организира осведомителна акция за разпространяване на листовки с информация за Международния ден на доброволеца . От 11.00 часа пък, в читалище „ Братство 1869”, ще бъде открита фотоизложба от активността на доброволците Кристина Талевска – Царибродска и Владимир Стойчески, и снимки на доброволците Озан Билечен от Турция, Александра Дунимаглоска и Дарко Дамески от Македония, които са осъществили доброволческата си активност в читалището през годините.
За първи път Международният ден на доброволеца се празнува през 1985 година по самодейност на Организация на обединените нации, когато международната организация приканва държавните управления и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма публичност на активността им.
На този ден обществото отдава своята респект към хората, които с безвъзмездния си труд оказват помощ за възстановяване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което способстват светът да се трансформира в по-мирно и безвредно място.
Инициативите по отбелязването на Международния ден на доброволеца се провеждат в границите на план „ ЕДС – академия за живота” съфинансиран от Програма „ Еразъм+ “ на Европейския съюз, съобщи сътрудник от града за Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР