На 48-годишна възраст почина Йохан Йохансон - исландският композитор на

...
На 48-годишна възраст почина Йохан Йохансон - исландският композитор на
Коментари Харесай

Почина композиторът Йохан Йохансон

На 48-годишна възраст умря Йохан Йохансон - исландският композитор на кино музика, прочут с умелото съчетаване на типичен тон със модерна електроника, оповестиха интернационалните осведомителни организации.

Йохансон е открит мъртъв в жилището му в Берлин в петък. За в този момент повода за гибелта му е незнайна, а полицията е почнала следствие на случая.

"Дълбоко съм тъжен. Загубих мой другар. Йохан беше освен един от най-талантливите композитори, само че и един от най-интелигентните мъже, които познавам ", съобщи в публично изказване неговият управител Тим Хъсъм.

Йохан Йохансон е роден и израснал в Исландия. Като млад се е изявявал като рок музикант, само че по-късно се ориентира към основаването на кино музика. Освен като композитор, е работил като сценарист и продуцент. Издава и няколко независими албума.

За музиката си към биографичния филм "Теорията на всичко " (2014), разказващ за живота на Стивън Хокинг, исландецът получи премия "Златен глобус ".

През 2016 година Йохан Йохансон бе номиниран за премията "Оскар " за истинския саундтрак към кино лентата "Сикарио ", а музикаата му към кино лентата "Първи контакт " получи номинации за премия БАФТА, "Грами " и "Златен глобус "

Един от последните филми, над които е работил Йохан Йохансон, е "Мария Магдалена ". Продукцията би трябвало да излезе на екран през март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР