На 40 метра от брега на Кара дере са предвидени

...
На 40 метра от брега на Кара дере са предвидени
Коментари Харесай

Застрояване на Кара дере предвижда новият Общ устройствен план, предупреждават еколози

На 40 метра от брега на Кара дере са планувани курортни зони с ниска компактност на застрояване . Това проектът за бъдещето на Кара дере е макар изпратените съвсем 2000 цивилен мнения за опазване на образа на една от последните незастроени местности по Черноморието. Предлаганите разновидности за развиване към момента са единствено за застрояване на местността, оповестиха от гражданската самодейност " Да спасим Кара дере ".

Предложенията от жителите за новия Общ организационен проект (ОУП) на община Бяла са за опазване на природата.
 Светкавична реакция с над 1000 мнения против застрояването край Карадере
Светкавична реакция с над 1000 мнения против застрояването край Карадере

Планът на консорциума " План план Бяла 2019 " планува застрояване на втора линия

Според проектантите, на мястото на съществуващите сега лозя и аграрни насаждения са планувани здания за сезонно прилагане, дребни хотели, бензиностанции, здания за обществени, здравни, културни действия .

От Гражданското обединяване упорстват за среща с Министерството на районното развиване (МРРБ), с цел да намерят дружно решения за стабилно развиване на региона.

Към изпратените над 1400 мнения за запазване на Кара дере бяха добавени още над 450 в границите на публичното разискване на заданието за екологична оценка на Общия организационен проект на местността.

Докато еколозите чакат среща от " План план Бяла-2019 " показаха новата идея за развиване, направена макар мненията за опазване на местността , изпратени от жители от цялата страна, както и от туристически организации, архитекти и биолози.
 Община Бяла отхвърля контейнери за боклука на Карадере
Община Бяла отхвърля контейнери за боклука на Карадере

Почистването на Карадере е на 1 и 2 май

Според новата идея 30 метра от брега са обособени като пешеходна зона и алея със заведения за публично хранене и обслужваща инфраструктура . Преди да стартира построяването на инфраструктура, са планувани геозащитни действия и подсилване на брега.

За построяването на алеята и места за хранене, теренът на Кара дере ще би трябвало да се преобразува, а съществуващите гори и зеленина да се отстранен . На процедура, 30-те метра, които съгласно архитектите ще бъдат зелен пояс, няма да оставят нищо от съществуващата околност , пишат от " Да спасим Кара дере ".
 Пластмасови лентички изхвърля морето край Кара дере
Пластмасови лентички изхвърля морето край Кара дере

След като изсъхнат, вятърът ги подема и чайките ги похапват

Това несъмнено е всеобщо застрояване. Еколозите питат: ще се допусне ли следващият урбанизиран курорт или ще успеем най-накрая да развием резистентен туризъм. Опитът по цялото Черноморие и публичните настройки демонстрират, че имаме незабавна потребност от природосъобразна опция, упорстват от гражданската самодейност.

Като гарант на новият Общ устройствен план, Министерството на районното развиване би трябвало да отбрани на процедура поръчката, че устройственият проект ще сътвори опция за опазване на местността с развиване на природосъобразен туризъм и няма да узакони направените все още нарушавания. Засега концепцията на министерството не регистрира към този момент направените съществени пропуски в устройствените проекти през годините, които вършат допустимо застрояването на местността.
 Две мъртви делфинчета откриха на Кара дере
Две мъртви делфинчета откриха на Кара дере

В два следващи дни труповете са изплували на плажа

Инициативата за запазване на едноименната околност чака отговор на молба за незабавна среща с Министерство на регионалното развитие - гарант на проекта за застрояване на местността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР