На 40-годишна възраст почина предприемачът и ръководител на ICS Holding,

...
На 40-годишна възраст почина предприемачът и ръководител на ICS Holding,
Коментари Харесай

Внезапно почина създателят на шпионския софтуер на Путин

На 40-годишна възраст умря предприемачът и началник на ICS Holding, Антон Черепенников Вероятна причина за гибелта му е ненадейно прекъсване на сърцето, написа съветското издание РБК.
 
Черепенников беше член на съвета на шефовете на холдинга USM и телекомуникационния оператор MegaFon, беше съсобственик и действен шеф на YueSam Telecom. Освен това той се занимаваше професионално с електронни спортове и, беше дълготраен притежател на клуба Virtus.pro и създател на холдинга ESforce eSports.
 
През разнообразни години Черепенников беше в цифрата на най-успешните млади бизнесмени в Русия съгласно РБК. През 2019 и 2020 година предприемачът беше номиниран за премията на РБК " Предприемач на годината ". В света на киберспортовете Антон Черепенников беше прочут с прякора SNEG1.
 
Неговата компания " Цитадела " създаде специфичен програмен продукт за " Роспромнадзор ", който позволяваше следене на съвсем всички консуматори на интернет в Русия. Това даде на управляващите опцията да подслушват телефонни диалози и да наблюдават интензивността на хората в интернет. Съгласно закон, признат от Държавната дума на Русия, операторите бяха задължени да употребяват този програмен продукт. 
 
Антон Черепенников и ръководеният от него холдинг са обект на наказания от Съединени американски щати. След началото на съветската инвазия в Украйна значително съветски предприемачи, доближени по един или различен метод до съветския президент Владимир Путин или ръководещите кръгове в Кремъл починаха по мистериозен или непонятен метод, без да са били заболели преди този момент.
 
Някои починаха при съмнителни произшествия, като рухване от висок етаж. В последната година най-малко 13 високопоставени съветски предприемачи са умряли при самоубийства или необясними произшествия. Шестима от тях са свързани с водещите енергийни компании в Русия.
 
Последният случай беше на съветски заместник-министър, Пьотр Кучеренко, който умря, откакто се почуства зле в самолета, завръщайки се от посещаване в Куба.
Загинали са високопоставени предприемачи като Павел Антов, началник на енергийна компания, и Анатолий Геращенко, някогашен ректор на авиационен институт.
 
Други са Равил Маганов, ръководител на Лукойл, и Иван Печорин, топ управител на развойната корпорация на Далечния изток и Арктика. Смъртта на тези политици и предприемачи провокира интерес и въпроси по отношение на събитията към техните смъртни случаи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР