На 4 юни, излиза най-новият роман на Джон Гришам „Ветрове

...
На 4 юни, излиза най-новият роман на Джон Гришам „Ветрове
Коментари Харесай

Джон Гришам се завръща с Ветрове над Камино - slava.bg

На 4 юни, излиза най-новият разказ на Джон Гришам „ Ветрове над Камино “ с логото на издателство "Обсидиан ", който към този момент оглави класацията на Ню Йорк Таймс.

С него Джон Гриишам ни води в парадайса за малко слънце, пясък и престъпна мистерия.

„ Ветрове над Камино “ е неустоимо премеждие и вълнуващо лятно четиво. За повторно в своята кариера с изключение на огромния трилър, който излиза традиицонно в края на годината, Джон Гришам написа и един по-ведър разказ – отново с престъпна мистерия, само че без юристи, прокурори и правосъдни процеси. Добре пристигнали още веднъж на остров Камино, където може да се случи всичко – даже ликвидиране по време на вихър. Току-виж, то се оказало идеалното закононарушение.

Брус Кейбъл, притежател на книжарница и търговец на редки издания, се приготвя за гостуването на Мърсър Ман, чийто втори разказ е станал бестселър. Но не щеш ли ураганът Лио се насочва към острова. Когато губернаторът на Флорида разпорежда незабавна евакуация на жителите на Камино, множеството от тях бягат на континента. Брус обаче взема решение да остане. Лио е унищожителен: много къщи, хотели и магазини са разрушени, наводнени са улици, умират десетина души.

Изглежда, че една от жертвите е Нелсън Кер, другар на Брус и създател на трилъри. Но раните на главата му подсказват, че по-скоро става дума за ликвидиране. Кой би желал гибелта на Нелсън?

Местната полиция е ангажирана с последствията от урагана, а и е неспособна да проверява случая.

Брус стартира да се пита дали незаконните видове в последния ръкопис на приятеля му не са освен това от плод на неговото въображение.

Възможно ли е ключът за разрешаване на случая да е там – черно на бяло? Онова, което Брус последователно открива, е по-шокиращо от сюжетните обрати на Нелсън Кер.

И доста по-опасно.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР