На 4 юни 2022 г., в зала 3 на Националния

...
На 4 юни 2022 г., в зала 3 на Националния
Коментари Харесай

Следователите избират нови членове на ВСС

На 4 юни 2022 година, в зала 3 на Националния замък на културата ще стартира Общото заседание на следователите за избор на членове на Висшия правосъден съвет. Право на присъединяване в него имат 435 следователи, като 396 от тях са декларирали електронно гласоподаване. Общото заседание ще се организира в две поредни съботи и ще бъде предавано в действително време на уеб страницата на Висшия правосъден съвет.

В първата събота регистрацията на участниците ще стартира в 08.00 ч., а началният час на събитието е – 10.00 ч. При липса на кворум, т. е. при регистрирани по-малко от половината имащи право на глас, събранието ще бъде отсрочено за един час по-късно и ще се организира без значение от броя на присъстващите.

Събитието ще бъде намерено от шефа на Национална следствена служба и заместител на основния прокурор по следствието Борислав Сарафов.

В първата събота на Общото заседание ще бъдат извършени избори за ръководител на събранието , изборна комисия и изборни секции, както и ще бъде признато решение за времето за чуване на всеки от претендентите – Бойко Атанасов – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура, и следователите от Националната следствена работа - Петко Петков и Наталия Стаменова. Те ще показват своите концепции за активността на Висшия правосъден съвет и ще дават отговор на въпроси, сложени от членовете на Общото заседание и на Избирателната комисия, в това число на получените по член 29и, алинея 2 от Закон за съдебната власт.

След чуването на претендентите Общото заседание ще продължи на 11 юни 2022 година в Съдебната палата , където в интервала от 8.00 до 18.00 ч. следователите могат да гласоподават с хартиени бюлетини. Изборният ден ще завърши с оповестяване на резултатите от извършеното гласоподаване и решението на изборната комисия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР