На 4 октомври от 17 до 19 часа в Постоянната

...
На 4 октомври от 17 до 19 часа в Постоянната
Коментари Харесай

Пърформанс „Улични балади“ в Пловдив

На 4 октомври от 17 до 19 часа в Постоянната експозиция на живописеца Енчо Пиронков към Градската художествена изложба ще се състои двучасов музикален пърформанс „ Улични балади “ по едноименния план на швейцарския отбор SOUNDSCAPE.LIVE.

Тримата швейцарски музиканти се срещат с трима творци-изпълнители от България – една цигуларка и двама артисти и интерпретират с принадлежности и глас художествени текстове от модерни български и швейцарски писатели.

Какво е саундскейп? Звуково-музикална среда, създавана онлайн в подтекста на съответно архитектурно пространство – това предлага новият план „ Улични балади “ на швейцарската компания SOUNDSCAPE.LIVE в съдействие с български реализатори.

Пърформансът ще бъде показан при започване на октомври поредно в Пловдив, Бургас, Велико Търново и Горна бела речка и ще приключи гостуването си в България в Регионалния център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “ в София.

Десет български писатели, сред които Георги Господинов, Здравка Евтимова, Кристин Димитрова, Ангел Игов и други, са подготвили свои текстове особено за „ Улични балади “. Те ще бъдат съчетани с музикални осъществявания в един повсеместен театър, продължаващ към два часа, в който публиката е поканена да се включи когато и да е.

„ Улични балади “ има упоритостта да събере на едно място гласове от цяла Европа, с цел да дадат своята позиция към сегашното. След извънредно сполучливия първи стадий в Швейцария, България е втората страна, в която планът се случва, този път с присъединяване на наши създатели и реализатори. Очаква се следващата година резултатът от взаимната им работа да бъде показан на фестивали в разнообразни европейски страни.

Участват: Регина Хой (вокал/цигулка), Рето Сен (вокал/кларинет), Беат Фьогеле (вокал/тръстиков орган), Биляна Вучкова (вокал/цигулка), Никол Оташлийска (глас), Иван Станчев (глас)

*

4 октомври – 17-19 ч. Галерия „ Енчо Пиронков “, Пловдив

5 октомври – 18-20 ч. Център за модерно изкуство и библиотека „ Пейо Яворов “, Бургас

6 октомври – 18-20 ч. ТАМ, Велико Търново

8 октомври – 18-20 ч. НЧ „ Изгрев ” 2019, Горна бела речка

9 октомври – 18-20 ч, Ргионален център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “, София
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР