На 4 ноември 2022 г. доброволци от EVN и експерти

...
На 4 ноември 2022 г. доброволци от EVN и експерти
Коментари Харесай

EVN и WWF България с обща инициатива за възстановяване и опазване на горите

На 4 ноември 2022 година доброволци от EVN и специалисти на WWF България участваха в взаимна акция по възобновяване на дъбова гора в крайречната зона по брега на р. Марица край град Стамболийски (област Пловдив). В рамките на самодейността над 30 доброволци от EVN засадиха повече от 6000 броя жълъди от летен дъб от локален генезис. Общо залесената територия е с повърхност над 8000 кв.м. Целта на плана е да подкрепи основаването на напълно нова гора на мястото на изчезнала такава.

Акцията е първа от планувани действия за интервал от три години - от 2022 година до 2024 година, в границите на които EVN и WWF България ще работят взаимно по начинания, свързани с възобновяване и запазване на крайречните гори.

EVN и специалистите от WWF България ще се постараят всички планувани действия да се правят по резистентен и екологично съгласуван метод. За тази цел гората ще включва единствено присъщи за региона типове като елша, черна топола и летен дъб.

Кампанията е част от програмата „ EVN за България “, ориентирана към реализиране на начинания в интерес на обществото и природата в Югоизточна България.

Грижата към природата е съществена идея за EVN, тъй като имаме вяра, че държанието на всеки от нас оказва действителен резултат върху заобикалящата ни среда. В този смисъл компанията продължава да влага запаси и средства в устойчиви начинания, които да имат дълготраен позитивен резултат.

Една от дейностите, която в най-голяма степен способства за битка с климатичните промени и намаляването на резултата от въглеродните излъчвания, е точно залесяването на подобаващи дървесни типове в природата и градовете, по тази причина и програмата „ EVN за България “ предизвиква такива планове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР