На 4 декември БЛИЦ информира за намерението на главатарите от

...
На 4 декември БЛИЦ информира за намерението на главатарите от
Коментари Харесай

Терористите в Сирия пак започнаха взаимно да се избиват

На 4 декември БЛИЦ осведоми за желанието на главатарите от „ Хайят Тахрир аш-Шам ” (Джебхат ан-Нусра) да разгласят помирение сред всички враждуващи страни и за основаването на обединен действен щаб в провинция Идлиб. За тези, които се борят с тероризма, това беше обезпокоителен знак, защото обединяването на всички терористи щеше да ускори доста позициите им. За благополучие обаче другите групи не съумяха да се спогодят и споровете сред тях избухнаха с нова мощ, заяви AMN. В южната част на провинция Идлиб групировката „ Хайят Тахрир ал-Шам " не се разбра с някогашните съдружници от „ Джунд Ал-Малахит " и те влязоха в престрелка. Отрядите на „ Хайят Тахрир ал-Шам " обкръжили базите на противниците си в селищата Сахл-ел-Руж и Иблена Джабал ел-Завия”. Те не лимитирали с автоматна престрелка и пуснали в ход артилерия и танкове. За страдание двете страни дали едвам по пет жертви.

„ Хайат Тахрир Ал-Шам " напоследък се занимаваше с поглъщането на дребни ислямистки групи, дружно с техните финансови потоци и запаси. Благодарение на тази политика изчезнаха групировките „ Джейш ал-Муджахиде”, „ Движение Хазма” и „ Сирийски революционен фронт”. „ Джунд ал-Малахим” също можеше да изчезне, само че когато „ Хайят Тахрир аш-Шам” стартира боевете срещу „ Харакат Ахрар аш-Шам” и „ Харакат Нуреддин аз-Зинки”, нейните членове излязоха от обединяването.

На 3 декември в град Тарамла, намиращ се в южния завършек на провинция Идлиб, е взривен склад с муниции на групировките „ Джейш ал-Насър” от състава на „ Свободната сирийска армия”. При гърмежа починали 10 ислямисти. На близките здания са нанесени съществени вреди. Това станало мотив за начало на бойни дейности.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР