На 4 август Укртранснафта спря транспортирането на руски петрол през

...
На 4 август Укртранснафта спря транспортирането на руски петрол през
Коментари Харесай

Украйна спря доставките на руски нефт за Европа

На 4 август " Укртранснафта " спря превозването на съветски нефт през украинския клон на петролопровода " Дружба " за Унгария, Чехия и Словакия. Причината е, че съветската " Транснефт " не може да заплати преноса поради глобите на Европейски Съюз.

" Укртранснафта " спря преноса на съветски нефт през Украйна. Тук минава южното отклонение на петролопровода " Дружба ", по който се добиват първични материали в Унгария, Чехия и Словакия.

„ Наистина Укртранснафта изцяло спря да изпомпва нефт за Унгария, Чехия и Словакия през южния клон на Дружба на 4 август в 6.10 сутринта. В същото време преносът през Беларус в посока Полша и Германия продължава ”, сподели за РИА Новости Игор Демин, представител и консултант на президента на Транснефт.

Той добави, че украинската компания дава услуги по превозване на петрол против 100% предплащане.

„ Но при осъществяване на заплащане за пренос през територията на Украйна средствата бяха върнати по сметката на ПАО „ Транснефт “. „ Газпромбанк “, която обслужва заплащанията, ни уведоми, че заплащането е върнато заради въвеждането на регулациите на Европейски Съюз, т.е. седмия пакет от наказания “, изясни Игор Демин.

Той добави, че компанията е уведомила съветското Министерство на енергетиката, както и съветските спедитори, доставящи запаси в посока на тези три страни, и Укртранснафта.

Преди това Унгария, Чехия и Словакия блокираха концепцията за възбрана на вноса на съветски нефт в Европейски Съюз и се съгласиха с това единствено когато бяха направени изключения за доставките по тръбопроводи.

В Украйна предложиха на Брюксел някакъв случай, който самичък да спре доставките и тогава няма да има смисъл от митинги и блокиране, да вземем за пример от страна на Унгария.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР