На 4 април се проведе Data: Humanized - първият по

...
На 4 април се проведе Data: Humanized - първият по
Коментари Харесай

Data: Humanized – човешкият прочит на данните за потребителите

На 4 април се организира Data: Humanized - първият по рода си конгрес за цифров маркетинг , проведен о т Publicis Groupe България и SAP .

В цифровия свят човешкото наличие е по-важно от всеки път, тъй като зад всяка цифра и всички данни стои човек - консуматор на услуга или артикул.

Форумът Data:Humanized сплоти тематики като обмисляне на тактика посредством разбор на данните, които софтуерните платформи събират, потребление на прозрения (insights) за потребителите при основаването на наличие и информационни канали, както и ръководството и оптимизацията на целия развой.

„ Всяка една компания стои върху планини от данни и не си дава сметка за това. В същото време всички желаят бизнесът им да се цифровизира, само че не е подготвен да заплати съответната цена. Често чуваме, че данните са новото злато, само че малко на брой са бизнес водачите, които съумяват да трансфорат тази максима в действителност “, съобщи Христо Христов , изпълнителен шеф на NetInfo.
 Data Humanized
„ Партньорството на Publicis България и SAP ни разрешава да сме първите на пазара, които дружно с клиентите работим в посока цифрова промяна на бизнеса им, с цел да останат те конкурентоспособни. Вземането на решения в действително време е извънредно значимо за оптимизацията на маркетинговите акции, бюджети и метод, тъй че да се минимизират разноски и да се усилят резултатите “, акцентира Николай Неделчев , изпълнителен шеф на Publicis Groupe България.-->

Компаниите към този момент могат да извличат прозрения (insights) за потребителите, с помощта на платформи като SAP Marketing Cloud, които демонстрират в кой миг на пътя на потребителя се намира той/тя и какво го/я вълнува. Прозренията (insights), събирани посредством софтуерни платформи, разрешават на фирмите да се възползват от по-детайлна информация за потребителя, която да им оказва помощ във взимането на значими решения за техни артикули или услуги.
 Data Humanized
„ Има разлика сред цифровизация и цифрова промяна. Дигитализацията значи да вземеш съществуващи бизнес модели или системи и да ги адаптираш към новите технологии. Дигиталната промяна значи да промениш бизнес модела по отношение на държанието на модерния консуматор, което се трансформира по отношение на новите технологии, “ споделя Петя Лакова , началник цифрово звено в Publicis Groupe България .

„ В неконтролируемата среда на данните, марките елементарно не помнят да се концентрират върху хората. Затова, не данните, а страстите би трябвало да са в центъра на потребителското прекарване. В маркетинга, приказваме толкоз доста за технологии, че забравяме за човешкия аспект. Не става въпрос за данните като такива, а за това какво вършим с тях, тъй че най-после да се сътвори по-добра връзка с потребителите. Всеки експерт и всяка компания, която схваща това, ще остане вечно покрай сърцата на хората “, безапелационен бе Марк де Брюн , вицепрезидент и началник „ Маркетинг “ в SAP Customer Experience за EMEA & MEE.
 Data Humanized
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР