На 36 години и цели 5 след последната си победа

...
На 36 години и цели 5 след последната си победа
Коментари Харесай

Британскa легенда спечели четвъртия етап на Тур дьо Франс

На 36 години и цели 5 след последната си победа британецът Марк Кавендиш записа 31-вия си етапен триумф в Обиколката на Франция.

Колоездачът на " Декьонинк-Куик Степ " бе най-бърз във финалния спринт на четвъртия стадий от " Тур дьо Франс ", който бе с дължина от 150,4 километра от Редон до Фужере.

Активът от 31 етапни победи на Кавендиш е вторият най-хубав за всички времена, като повече първи места от него има само легендата Еди Меркс.

Британецът стигна до триумфа след безапелационна и доста мощна офанзива в последните 500 метра от днешния стадий. Той бе отпред на колоната, която застигна белгиеца Брент ван Мур, който пък бе отпред през съвсем целия стадий.

Кавендиш, за който това бе победа номер 152 в кариерата, пресече финалната линия с време от 3 часа, 20 минути и 17 секунди. Втори с равно време остана французинът Насер Буани от " Аркеа ", а третото място зае белгиецът Яспер Филипсен от " Алпесин-Феникс ".

Австралиецът Майкъл Матюс и словакът Петер Саган финишираха пети и шести.

Днешният стадий от Обиколката на Франция не бе белязан от рухвания, както се случваше в предходните три, само че малко след старта колоната спря за към минута в символ на митинг против рисковите трасета, определени от уредниците. Протестът обаче не наподобява да бе подсилен от всички състезатели и колоната бързо потегли още веднъж.

Четвъртият стадий не донесе разбърквания на върха в генералното класиране и по този начин холандецът Матю ван дер Пул от " Алпесин-Феникс " ще резервира и в утрешния ден " жълтата фланелка " на водач. Той има преднина от 8 секунди пред французина Жулиан Алафилип от " Декьонинк-Куик Степ " и 31 секунди пред колумбиеца Ричард Карапас от " Инеос ".

С успеха си през днешния ден Кавендиш поведе в класирането по точки при спринтьорите. Британецът има 89 и облече " зеленото трико ". Втори с 82 точки е Алафилип, а трети със 78 точки е Майкъл Матюс ( " Байкексчейндж " ).

Утрешният пети стадий е самостоятелен часовник, в който ще бъдат изминати 27,2 километра от Шанже до Лавал Еспасе Майен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР