На 34-годишен лабораторен техник от френския град Амиен му е

...
На 34-годишен лабораторен техник от френския град Амиен му е
Коментари Харесай

Истинско чудо: Мъж, останал без кожа при експлозия, оцеля след трансплантация от своя брат-близнак

На 34-годишен лабораторен механик от френския град Амиен му е бил даден под 1% късмет за оцеляване след трудова акцидент през септември 2016 година. Тогава резервоар с газ избухнал в ръцете на Франк Дуфурмантел. Изгарянията покрили 95% от тялото. Незасегнати останали единствено слабините, стъпалата и лицето, както и татуираната част от ръката му, оповестява „ Франс 24 “, представен Блиц.

``
реклама
 
18 месеца по-късно, с помощта на трансплантация на кожа от неговия брат близнак Ерик, Франк по-чудо се възвръща и на собствен ред ще подари живот, защото скоро ще става татко.
 
В случаи на сходни тежки изгаряния нормално се присажда кожа от умрял, който няма роднинска връзка с нуждаещия се. Макар че в множеството случаи тя е отхвърлена от получателя, тя служи да държи дружно тъканите до момента в който израсне нова кожа.
 
Но Франк нямал съвсем никаква останала кожа. Брат му Ерик му дал съвсем половината от своята кожа, с цел да избави живота му.
 
Отначало докторите даже не забелязали приликата сред двамата, защото лицето на Франк било бинтовано. Ерик, обаче, настоял да помогне, когато всичко изглеждало изгубено. Операцията била осъществена в болница в Париж.
 
Предимството на присаждане на кожа от еднояйчен близнак е, че няма късмет за отменяне, защото генетично те са идентични. Лекарите, обаче, в никакъв случай не били правили такава трансплантация на такава огромна част от тялото.
 
Франк минал през дузина интервенции, при които лекарите му присадили кожа от главата, гърба и краката на Ерик. Преди прехвърлянето кожата била разтегната с машина, с цел да покрие по-голяма повърхност.
 
Сега Ерик има няколко червени петна на гърба си – останали от вземането на кожа. Ръцете и дланите на Франк, обаче, са задачите в червени линии и набръчкани там, където кожата е била издърпана доста мощно. Той към момента изпитва дискомфорт, „ като че ли носи пуловер “, и се приготвя за дълга рехабилитация, която ще му отнеме сред 10 и 20 години СПА процедури.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР