На 31 май ще е последният спектакъл в сградата на

...
На 31 май ще е последният спектакъл в сградата на
Коментари Харесай

Ремонтът на театър София започва в началото на юни

На 31 май ще е последният театър в постройката на спектакъл " София " преди започването на на планирания ремонт. Същинските строително-монтажни работи ще стартират при започване на юни и би трябвало да приключат до края на 2023 година, оповестиха от Столична община.

" През този период представленията на спектакъл " София " ще се играят регулярно на сцените на Театро, Натфиз, Младежки спектакъл, спектакъл " Сълза и смях, Театъра на българската войска и зала Азарян в НДК. През есента следва и премиера на комедията " Малко почтено ликвидиране " на сцената на Театро, като до края на септември на същата сцена ще се играят още три представления - " Горчивите сълзи на Петра декор Кант ", " Олд Сейбрук " и " Последният буен ухажор ", осведоми шефът на театъра Ириней Константинов. По време на ремонтните действия театърът ще има показа 3 премиерни спектакъла, един от които ще е детски. Детските представления ще бъдат играни на сцената на спектакъл " Азарян ".

" Използвам случая да благодаря на всички колеги- шефове, които ни поканиха и отделиха от своето лично репертоарно време за нашия спектакъл ", допълва Константинов.

По време на ремонта постройката ще бъде актуализирана, като ще бъдат обезпечени и техническите благоприятни условия за застраховане на театралната продукция. Предвидени са ограничения за енергийна успеваемост, които включват слагане на 8 см топлоизолация, повсеместен ремонт и изолираност на покрива, замяна на остарялата и неефективна дограма имодернизация на отоплението -изграждане на радиаторно отопление на общите помещение и цялостна климатична апаратура, цялостна замяна на електрическата, ВиК и отоплителна съоръжения.

При ремонта ще бъдат съхранени всички орнаменти, присъщи за характерния образ на фасадата на постройката. Проектът планува рационализация на техническите уреди за реализацията на театралните постановки - цялостна рационализация на театрална машинизация, озвучаване, осветяване и акустична дарба на залата. Планирано е и създаване на нови театрални уреди, въвеждане на напълно ново техническо застраховане, което да усъвършенства и модернизира работата на театъра и да усили опциите на режисьорите, сценографите, драматурзите и актьорския състав. Също така ще бъдат обособени над 15 нови пространства.

Дейностите се осъществят по план " Развитие на културната инфраструктура в Столична община посредством вложения в възобновяване на спектакъл София, регион Оборище ", финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР