На 31 май ще е последният спектакъл в сградата на

...
На 31 май ще е последният спектакъл в сградата на
Коментари Харесай

Ремонтът на театър София започва в началото на юни

На 31 май ще е последният театър в постройката на спектакъл " София " преди започването на на. Същинските строително-монтажни работи ще стартират при започване на юни и би трябвало да приключат до края на 2023 година , оповестиха от Столична община.

" През този интервал представленията на спектакъл " София " ще се играят регулярно на сцените на Театро, Натфиз, Младежки спектакъл, спектакъл " Сълза и смях, Театъра на българската войска и зала Азарян в НДК . През есента следва и премиера на комедията " Малко почтено ликвидиране " на сцената на Театро, като до края на септември на същата сцена ще се играят още три представления - " Горчивите сълзи на Петра декор Кант ", " Олд Сейбрук " и " Последният буен ухажор ", осведоми шефът на театъра Ириней Константинов. По време на ремонтните действия театърът ще има показа 3 премиерни спектакъла, един от които ще е детски. Детските представления ще бъдат играни на сцената на спектакъл " Азарян ".
 Следствен отдел към окръжна прокуратура се отнася с ремонта на Театър „ София “ като към панелен блок в „ Люлин “ 8
Следствен отдел към окръжна прокуратура се отнася с ремонта на Театър „ София “ като към панелен блок в „ Люлин “ 8

Той изрази терзанието си, че ремонтът планува промени в интериора

" Използвам случая да благодаря на всички колеги- шефове, които ни поканиха и отделиха от своето лично репертоарно време за нашия спектакъл ", добавя Константинов.

По време на ремонта постройката ще бъде актуализирана, като ще бъдат обезпечени и техническите благоприятни условия за застраховане на театралната продукция. Предвидени са ограничения за енергийна успеваемост, които включват слагане на 8 см топлоизолация, повсеместен ремонт и изолираност на покрива, замяна на остарялата и неефективна дограма имодернизация на отоплението -изграждане на радиаторно отопление на общите помещение и цялостна климатична апаратура, цялостна замяна на електрическата, ВиК и отоплителна съоръжения.
 От Спаси София се ядосаха на Фандъкова, че желае да сменя фасадата на спектакъл
От Спаси София се ядосаха на Фандъкова, че желае да сменя фасадата на спектакъл " София "

Активистите упорстват публичната поръчка да бъде прекъсната

При ремонта ще бъдат съхранени всички орнаменти, присъщи за характерния образ на фасадата на постройката. Проектът планува рационализация на техническите уреди за реализацията на театралните постановки - цялостна рационализация на театрална машинизация, озвучаване, осветяване и акустична дарба на залата. Планирано е и създаване на нови театрални уреди, въвеждане на напълно ново техническо застраховане, което да усъвършенства и модернизира работата на театъра и да усили опциите на режисьорите, сценографите, драматурзите и актьорския състав. Също по този начин ще бъдат обособени над 15 нови пространства .

Дейностите се осъществят по план " Развитие на културната инфраструктура в Столична община посредством вложения в възобновяване на спектакъл София, регион Оборище ", финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР