На 31 март 2023 г. (петък) от 18:30 ч. до

...
На 31 март 2023 г. (петък) от 18:30 ч. до
Коментари Харесай

Десетата Нощ на Андерсен ще се проведе в русенската библиотека

На 31 март 2023 година (петък) от 18:30 ч. до 01 април 2023 година (събота) 10:30 ч. в библиотеката ще се организира Десетата Нощ на Андерсен.

Международната самодейност „ Нощ на Андерсен “ се провежда в навечерието на Международния ден на детската книга и изкуствата за деца. Тя се организира в разнообразни страни, като обичайно в него вземат участие Словакия, Полша, Чехия, а в последните години се включват и страни като България, Кения, Гърция, Съединени американски щати, Австралия, Испания, Англия, Словения и други

„ Нощ на Андерсен “ е форма на поощряване на четенето измежду децата. Целта на самодейността е да предизвика интереса и любовта към книгите по атрактивен и занимателен метод.

Шестнадесетте участника от разнообразни русенски учебни заведения към този момент са избрани и чакат с неспокойствие Юбилейното десето издание „ Детска нощ в Библиотеката “, отдадено на огромния детски публицист Андерсен. Това са дейни дребни читатели, деца - спечелили от рецитали, състезания, спортни надпревари и други Русенската библиотека е единствената в България, която се включва в Нощта на Андерсен от 2013 година насам.

Сутринта на 1 април (събота) от 9. 30 ч. е началото на конференция „ Из претърпяното “ с русенските медии, по време на която участник и родител ще споделят усещания от събитието и ще дават отговор на въпроси на публицистите. Слайд шоу със фотоси от Нощта на Андерсен ще онагледи претърпяното в „ Завръщане в приказките “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР