На 31 март 2023 г., от 17.30 ч., в Регионална

...
На 31 март 2023 г., от 17.30 ч., в Регионална
Коментари Харесай

Изложба живопис на волейболиста Георги Василев се открива в библиотеката в Добрич

На 31 март 2023 година, от 17.30 ч., в Регионална библиотека „ Дора Габе “ ще бъде открита галерия живопис на Георги Василев, фен художник, някогашен треньор на мъжкия народен тим по волейбол. Събитието е част от богатата стратегия на библиотеката, отдадена на Националния маратон на четенето, който се организира от 2 до 23 април.

Георги Василев е роден на 1 април 1953 година в гр. Добрич. Завършва Строителен колеж, профил Архитектура в родния си град. От дребен се увлича по рисуването, само че любовта към спорта и волейбола надвива. Георги Василев е измежду призьорите на най-големите волейболни конгреси както като състезател, по този начин и като ментор. През 1981 година той е в състава, класирал се на трето място в Европа на шампионат, на който страната ни е хазаин. 5 години по-късно Георги Василев е помощник-треньор на мъжкия народен тим, постигнал един от най-големите триумфи на българския волейбол – бронзови медали от Световното състезание във Франция.

През 1981 година Георги Василев е играещ старши треньор на волейболен тим „ Добруджа “. Той се завръща в Добрич от „ Левски Спартак “ две години по-рано и за своя изненада единствено на 26-годишна възраст е поканен да води тима в града. Още в дебютния си сезон като старши треньор класира „ Добруджа “ в А група след 43 победи от 44 мача. През 1986 година Георги Василев е помощник-треньор на селекционера Богдан Кючуков на Световното състезание за мъже във Франция, треньор на мъжкия народен тим по волейбол през 1992 и 1998 година, треньор по волейбол в чужбина. В края на трудовата си кариера работи като учител по физическо образование в Добрич.

Преди три години се въодушевява още веднъж да рисува, употребява акрилни бои и през днешния ден сбирката му наброява към 200 платна. Добричката аудитория ще има опция да види дребна част от творбите на самоукия художник. С поддръжката на другари, Георги Василев показва своето светоусещане посредством средствата на изобразителното изкуство в навечерието на 70-та си годишнина. Колоритните платна на волейболната легенда ще радват многочислените читатели на библиотеката от 31 март до 23 април 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР