На 31-годишна възраст почина Боби, най-старото куче в света, съобщиха

...
На 31-годишна възраст почина Боби, най-старото куче в света, съобщиха
Коментари Харесай

На 31 години си отиде Боби, най-старото куче в света

На 31-годишна възраст умря Боби, най-старото куче в света , оповестиха международните информационни организации. Новината бе доказана и от Книгата на върховете на Гинес.

Чистокръвният португалски мастиф (Rafeiro do Alentejo) е прекарал целия си живот в село в централна Португалия . Боби е живял 31 години и 165 дни, с което счупи върха , държан от 1939 година от австралийско куче, умряло на 29 години и пет месеца.
 
 кучето Боби Българска телеграфна агенция

" Въпреки че надживя всяко друго куче в историята, неговите 11 478 дни в никакъв случай няма да бъдат задоволителни за тези, които го обичаха “, сподели Карен Бекер, ветеринарна лекарка, която се е грижила за Боби и която първа заяви за гибелта му в обществените мрежи.

Мастифът беше разгласен за най-възрастното куче в света през февруари тази година . Породата на Боби, която обичайно е употребена като овчарско куче, нормално има дълготрайност на живота от 12 до 14 години.

Неговият притежател Леонел Коста приписва дълголетието му на редица фактори, измежду които са спокойният живот в провинцията , фактът, че в никакъв случай не е бил държан на верига или на каишка, и това, че се е хранил непроменяемо с „ човешка храна “ .



По времето, когато Боби се ражда, фамилията на Коста има доста животни и малко пари, тъй че татко му, ловджия, нормално погребвал новородените кученца, вместо да ги отглежда. Боби обаче се скрил измежду купчина дърва за огрев . Коста и неговите братя и сестри го разкрили няколко дни по-късно и го пазели в загадка , до момента в който кученцето отвори очи.

„ Знаехме, че когато той отвори очи, родителите ми няма да го погребат ", описа Коста пред Ройтерс по-рано тази година във връзка рождения ден на животното. Повече от 100 души се появиха на празненството за 31-вия рожден ден на Боби през май.

Преди гибелта си Боби към момента обичал разходките, само че авантюризмът му доста сподавен. Козината му оредяла, зрението му отслабнало и се нуждаел от повече отмора, в сравнение с преди, споделя стопанинът му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР