На 31 години, след 621 мача в професионалната си кариера

...
На 31 години, след 621 мача в професионалната си кариера
Коментари Харесай

Фабио Фонини влезе в историята с титла в Монте Карло

На 31 години, след 621 мача в професионалната си кариера италианецът Фабио Фонини завоюва първата си купа от сериите " Мастърс ". В извънредно непредвиден край той победи сърбина Душан Лайович с 6:3, 6:4 и победи в първия огромен шампионат на червени кортове - в Монте Карло.

Фонини подвигна осма купа в 19-ия си край в надпреварите от международния тур на АТП. Досега най-престижния му трофей беше от категория " АТП 500 " на алените кортове в Хамбург през 2013 година Той е първият италианец, който печели купа от сериите " Мастърс ".

Италианецът, който заема 18-ото място в международната класация, в никакъв случай не беше играл край в толкоз огромен шампионат. Най-добрите му достижения в сериите " Мастърс " бяха два полуфинала - в Монте Карло през 2013 година и в Маями през 2017 година

В допълнение международният №18 се представяше много неубедително от началото на сезона, имаше осем загуби в 12-те си мача през 2019 година, а сезонът на обичаната му настилка стартира със загуба от 101-ия в света Иржи Весели в първия кръг в Маракеш.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР