На 31 август празнуват всички, които носят имената Генади, Генадий,

...
На 31 август празнуват всички, които носят имената Генади, Генадий,
Коментари Харесай

Честит имен ден на Гена и Генадий

На 31 август честват всички, които носят имената Генади, Генадий, Гено, Генко, Генчо, Гена, Генка, Джена, Женда. Ако имате близки, познати или сътрудници, кръстени по този начин, не пропускайте да ги поздравите, а пък те да почерпят. И не забравяйте - на имен ден не се кани.

Днес в живота на християните са се случили три изключителни събития. Първото е обвързвано с Богородица. Когато арх. Гавраил изпратил на Божията майка вестта, че й остават единствено 3 дни земен живот, тя почнала да се приготвя за идното овакантяване. Една от заръките й била поясът, който носела, да бъде даден на деятел Тома, тъй като не съумял да се елементарни с нея до 15 август (Успение Богородично).

През 10 век младата императрица Зоя, брачната половинка на Лъв Философ, получила нервно разстройство. Лекарите не могли да я избавят, а една нощ тя сънувала чудноват сън. Божията майка й се явила и й споделила да сложат пояса до нея и тя ще оздравее. Името на огромния християнски празник " Полагане честния пояс на Пресвета Богородица " идва тъкмо от оздравяването на дамата. Парче от коланчето през днешния ден се намира в манастира Ватопед на Света гора, Атон. Зад ковчежето е празничната икона, която на 31 август изнасят за поклонение във всички храмове

На този ден почитаме и един от най-големите и значими константинополски патриарси – Свети Генадий, а също и паметта на Свети Киприан Картагенски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР