На 31.12.2012 г. Валентин В. в качеството си на длъжностно

...
На 31.12.2012 г. Валентин В. в качеството си на длъжностно
Коментари Харесай

Условна присъда за подкупен надзирател от бургаския затвор


На 31.12.2012 година Валентин В. в качеството си на длъжностно лице - надзорник І-ва степен в Затвора-Бургас, приел от Стойко З. от гр.Бургас подарък - парична сума в размер на 200.00 лева, който не му се следва, тъй като е нарушил службата си, като приел и съхранявал движимости - две бутилки с съдържимост 0,5 литра всяка с алкохол и мобилен телефон "Алкател ", дружно с батерия и зарядно устройство, с цел да ги внесе в Затвора-Бургас и да ги съобщи на ограничения от независимост Иван С.

Подсъдимият е наказан на отнемане от независимост за период от една година и шест месеца и санкция в размер на 1500 лв.. Съдът е отсрочил осъществяването на наложеното наказване за период от три години. Валентин В.е лишен от правото да заема служба като държавен чиновник в ГДИН и Министерство на вътрешните работи за период от три години.
Въззивната инстанция споделя изцяло мнението на първата, съгласно което несъмнено и безапелационно е потвърдено, че Валентин В е създател на закононарушението. В случая е налице най-често срещаната форма на изпълнителното действие на пасивния рушвет - приемането на облагата. Самият обвиняем не признава приемането на движимостите и паричната сума, както и връзката им с осъществената от него активност по работа.

Становището на втората инстанция е, че Валентин В. е съзнавал общественоопасния темперамент на действието, предвиждал е и е желал настъпването на противоправните последствия.

Всички данни по делото безспорно сочат, че 42-годишният мъж, с трудов стаж като надзорник към 15 години, ясно е съзнавал, че прави нещо неприемливо и непозволено от закона, приемайки материалната полза, за нарушение на службата си, се споделя в решението на Апелативен съд - Бургас
Постановеният правосъден акт предстои на обжалване и митинг пред Върховен касационен съд в 14-дневен период от съобщаването на страните.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР