На 31.05.2022 г. (вторник) от 11:00 ч. в сградата на

...
На 31.05.2022 г. (вторник) от 11:00 ч. в сградата на
Коментари Харесай

Проведе се Национална кръгла маса по Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух”

На 31.05.2022 година (вторник) от 11:00 ч. в постройката на Федерацията на научно-техническите съюзи, гр. София, ул. „ Георги С. Раковски “ № 108 се организира Национална кръгла маса по Интегриран план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ” – LIFE-IP CLEAN AIR, с финансовия принос на Програма LIFE на Европейския съюз.

Националната кръгла маса беше отдадена на приноса на общините по Проекта към понижаване на замърсяването от битово отопление с дърва и въглища на семействата и възстановяване на качеството на атмосферния въздух, и отбелязване на 30-годишнината на Програма LIFE.

В рамките на събитието бяха показани достижения, цели и области на финансиране по Програма LIFE, обсег и цели на Интегрираните планове, финансирани по Програмата, обсег на новия приоритет за качеството на въздуха по Програма „ Околна среда 2021 – 2027 година “, както и дейностите и напредъка по осъществяването на Проект LIFE-IP CLEAN AIR.

Информацията беше презентирана от предствители на екипът по плана, Националното звено за контакт, отговорно за популяризирането и осъществяването на Програма LIFE на национално равнище, Управляващят орган на Оперативна стратегия „ Околна среда “ и екипът за външен мониторинг на плана NEEMO EEIG.

„ Повече информация е налична на интернет страницата на Интегрирания план: ”,
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР