На 30 юли 2023 г. Епископската базилика на Филипопол ще

...
На 30 юли 2023 г. Епископската базилика на Филипопол ще
Коментари Харесай

Работилница за деца в Епископската базилика


На 30 юли 2023 година Епископската базилика на Филипопол ще отвори порти за Детска архитектурна работилница. В нейното ателие участниците ще могат да се разходят из улиците на Филипопол – градът, който откриваме под сегашен Пловдив. Ще се пренесат обратно във времето и ще попаднат в забързания темп на античното всекидневие. Ще сравнят картите на актуалния Пловдив и античния Филипопол и ще се научат да се ориентират по тях.

Децата ще се срещнат с главните типове здания, присъщи за римските градове и най-после дружно ще основат модел на града.

Занятието ще се проведе  от 11.00 до 12.30 часа на 30 юли , неделя, в Епископската базилика на Филипопол на бул. “Княгиня Мария Луиза “ №2.

Минималната възраст на участниците е 6 години.  Запишете се на имейл: [email protected]

Входът е свободен!

Проектът „ Архитектурни завършения в Епископската Базилика “ се осъществя с поддръжката на Фондация „ Америка за България “. Той е един от 10-те плана, които получиха финансиране на обща стойност 144 602 лв. за създаването и провеждането на просветителни стратегии и събития на територията на Епископската базилика на Филипопол в Пловдив. В оповестения конкурс на Фондация „ Америка за България “ и „ Приятели на Базиликата – Пловдив “, в съдействие с Общински институт „ Старинен Пловдив “, бяха подадени 32 оферти от организации от цялата страна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР