На 30-ти март 2023 г. в Учебната базана Прокуратура на

...
На 30-ти март 2023 г. в Учебната базана Прокуратура на
Коментари Харесай

Проведе се отчет за дейността на прокуратурите от Ловешкия съдебен регион

На 30-ти март 2023 година в Учебната базана Прокуратура на Република България - „ Изгрев “ в гр. Бяла се организира годишното отчетно заседание за активността на прокуратурите от ловешки правосъден район за 2022 год.

Гости на съвещанието бяха госпожа Росица Славова от отдел „ Специализиран “ при Върховна касационна прокуратура и госпожа Румяна Ирманова от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Годишният отчет за активността на прокуратурите от Ловешкия правосъден окръг през 2022 година бе показан от окръжния прокурор Валентин Вълков.

Бе регистрирано, че през миналата 2022 година на територията на Ловешкия правосъден регион са следени общо 2611 броя досъдебни производства и 189 броя бързи производства. Решените досъдебни производства са общо 2596 броя.

Внесени са общо 683 прокурорски актове в съда.

Отчита се доста нарастване на делата за закононарушения срещу паричната и кредитната система и срещу финансовата, данъчната и осигурителната система.

Броят на наказаните с влезнала в действие присъда лица е 661.

Приведени в осъществяване са правосъдни актове във връзка с 380 лица.

Работено е по общо 40 броя преписки с интернационален детайл.

По надзора за правда са формирани общо 237 преписки. Взето е присъединяване по 177 каузи в Апелативен съд – Ловеч.

Г-жа Славова поздрави прокурорите за постигнатите положителни резултати и благодари на всички за положените старания в работата.

Г-жа Ирманова пожела на прокурорите здраве и задоволеност.

Г-жа К. Кънчева – ИФ Административен началник – Районен прокурор на районна прокуратура – Ловеч уточни, че вследствие на инспекциите от горестоящите прокуратури се е открило, че прокурорите в районна прокуратура – Ловеч прецизно извършват служебните си отговорности. Обърна внимание на събитието, че в районната прокуратура имат значително незаети щатни бройки.

Накрая господин Вълков закри съвещанието, като изрази уважението си към всички прокурори и пожела и през тази година да работят все по този начин безрезервно, и да реализират още по-добри резултати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР