На 30 октомври от 11 часа и от 19 часа

...
На 30 октомври от 11 часа и от 19 часа
Коментари Харесай

Постановката на американския режисьор Уест Хайлър – „Шрек“ отново на сцената на Софийската опера

На 30 октомври от 11 часа и от 19 часа приятелите на жанра мюзикъл ще могат да гледат още веднъж истинската Бродуейска продукция „ Шрек " на сцената на Софийската опера. Гост-режисьор на мюзикъла е американецът Уест Хайлър по музика на Джанин Тезори и стихове на Дейвид Линдзи - Абер. Тезори е най-уважавания сценичен композитор жена в историята, с пет Бродуейски мюзикъла и пет номинации за премиите „ Тони ". През юли 2019 година Тезори направи премиера на операта си „ Блу " (либрето: Тейзуел Томпсън) на фестивала „ Глимърглас " в Купърстаун, щата Ню Йорк.

Уест Хайлър е поставял впечатляващи заглавия, измежду които - „ Цирк дьо Солей " (Бродуей/Германия), „ Малкият принц " (Полша),, „ Големият ябълков цирк " (Линкълн център, Ню Йорк), „ Панда " (Национален спектакъл - Пекин), кукления мюзикъл „ Авеню Q " (Столичен куклен спектакъл, София, отличен с премията ИКАР) и други Бил е гост-режисьор на Шекспировия фестивал в Грейт Ривър, Нюйорския музикално сценичен фестивал, Националния спектакъл на Луисвил Арс Нова и други

Каква е тайната на симпатичното страшилище Шрек, която той пази, с цел да извърши обещанието си - да върне вкъщи изгонените от кралството приказни герои? Ще може ли да завоюва любовта на принцеса Фиона, която е в плен от змей в охраняван палат? Каква ще е развръзката публиката ще научи на посочените дати, на финала на извънредно атрактивния сюжет! Преводът на мюзикъла е на Лора Димитрова, Мирослав Димов и Борис Панкин.

Популярният в целия свят мюзикъл „ Шрек " е подобаващ за деца и възрастни.

В основните функции:

Шрек - Константин Икономов (11ч.), Атанас Йонков (19 ч.)

Фиона- Кръстина Кокорска (11 ч.), Весела Делчева (19 ч.)

Магарето - Цветелин Павлов (11ч.), Боян Арсов (19 ч.)

Лорд Фаркуад - Камен Асенов (11 ч., 19 ч.)

Ламята - Весела Янева ( 11 ч, 19 ч. )

Диригент: Игор Богданов

Сценограф - Чарлз Мърдок Лукас

Костюми - Уитни Локър

Хореография - Риолина Топалова

Не пропускайте „ Шрек " на 30 октомври в Софийската опера и балет!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР