На 30 ноември от 18.30 часа ще бъдат раздадени първите

...
На 30 ноември от 18.30 часа ще бъдат раздадени първите
Коментари Харесай

За първи път раздават награди за най-добър музей

На 30 ноември от 18.30 часа ще бъдат раздадени първите награди, които ще отхвърлят най-хубавите български музеи и положителни музейни практики.

Наградите „ Български музеи “ са учредени през 2016 година и служат за отбелязване на  най-добрите практики в музеите за миналата година. Това са първите институционално открити награди, които означават приноса на музеите към съхраняването и популяризирането на културно-историческото завещание на България.

Те се раздават в три категории: музей на годината, просветителна самодейност, събития и работа с публики. Част от премиите е и оценката „ Грамота за повсеместен принос за развиването на музея “.

Оценяването е осъществено от петчленно жури в състав: Цветана Манова – етнолог, доктор Момчил Маринов – шеф на Исторически музей „ Искра “, Казанлък, доктор Светла Казаларска от Института по етнология и фолклористика към Българска академия на науките, Петя Кияшкина – шеф на Музей „ Старинен Несебър “ и гл. ас. Бета Хараланова от Регионален исторически музей-Шумен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР