На 30 май се навършиха 10 години от внезапната смърт

...
На 30 май се навършиха 10 години от внезапната смърт
Коментари Харесай

Отровна змия убила Нончо Воденичаров в „Сървайвър”? 10 години след смъртта му семейството не вярва на официалната версия

На 30 май се навършиха 10 години от неочакваната гибел на радневския кмет, фолк артист и президент на футболен клуб Нончо Воденичаров. Той издъхна надалеч от вкъщи си - на остров Карамоан във Филипините по време на фотосите на последния „ Сървайвър ” 4. Официалната версия бе солиден инфаркт. В родния му град Раднево обаче продължава да циркулира мълвата, че към последните му мигове има доста скрити неща.

Приятели и съграждани на Нончо са уверени, че има нещо гнило в трагичната му крах на брега на Тихия океан. Засекретени връзки с острова, оправдани с „ неприятни метеорологични условия ”, направиха мистерията още по-голяма. Съгражданите на Нончо настояват, че най-вероятно той е бил ухапан от морска змия, която локалните на остров Карамоан назовават „ цигало ”. Гадината щъкала на всички места из плитчините към брега, постоянно излизала и на сушата. Отровата й пък била 10 пъти по-силна, в сравнение с кобрите. „ Цигало ” имала дребна глава и дребни зъби, по тази причина ухапването приличало на убождане.
Според проверяващите нещастието, тя настъпила след следващото съревнование, включващо катерене по въже, което племето на 53-годишния кмет на Раднево изгубило. С последните си думи Воденичаров окуражил съотборниците си, по-късно се хванал за сърцето, паднал и се строполил на земята. Драмата се разиграла пред очите на сървайвърите и на екипа на шоуто, който включвал и двама лекари. Д-р Николай Ненков и филипинската му колежка Жаневиев Го се борили за живота на Нончо към 20 минути, само че уви, не съумели да го спасят.

В случай на смъртен случай при случай, околните на починалия сървайвър трябвало да получат от застраховка „ Живот ” сумата от 1 млн. лева Синът му Петър потърсил застрахователите, само че уви! Според повода за гибелта, вписана в смъртния акт на Нончо той е умрял от естествена гибел. В продължение на 24 часа малкия екран мълча за трагичния случай, оправдавайки се, че не са съобщили незабавно, защото желали първо да кажат на фамилията му персонално. Съпродуцентът на „ Сървайвър ” Любо Нейков и тогавашната шефка на малкия екран Вики Политова се отправили към Раднево, с цел да се срещнат с околните му – майка му Радка, сина му Петър и Диана – дамата, с която живеел.
„ Нончо Воденичаров е получил инфаркт. През нощта е направена аутопсия и е доказано, че масиран инфаркт е повода за неговата гибел. Станало е незабавно откакто е завършила една от игрите, след една отмора, сега, в който е трябвало да се разгласят спечелилите в играта. Той се е свлякъл от инфаркт. Лекарите в границите на 30 секунди незабавно са се качили на подиума, където са били всички участници, и са се борили за живота му 15-20 минути. За страдание това не е могло по никакъв метод да се планува. На прегледите на кастинга е имал съвършени медицински резултати... Всеки ден на острова разпоредбите на играта изискват по два пъти дневно обзор от доктор на всеки участник. Сутринта всички са били прегледани от доктор, незабавно след играта – също ”, оповестиха след гибелта му от Би Ти Ви.

Преди да замине за Филипините, Нончо подписал контракт за присъединяване си, пълен като тухла. Купил си два нови костюма за старта и по подигравка на ориста бил заровен в един от тях. Приятели на Нончо още недоумяват по какъв начин продуцентите са създали компромис с 53-годишния мъж, който не бил в съвършена форма. Макар че спортувал, бил много измършавял и не се чувствал доста добре. Воденичаров бил определен от над 25 000 претенденти да пробват силата и волята си в разнообразни рискови обстановки в риалити шоуто.
Още в първия ден от идването, екипът бил посрещнат от ураган, а температурата достигала 35 градуса на сянка. Заради стихията, участниците и снимачния екип изчакали 5 дни в базовия лагер преди да стартират фотосите. Жегата и влагата във въздуха обаче останали все по този начин непоносими. Според медици, тежките климатични условия са се оказали съдбовни за сърцето на Нончо, който като се изключи че не бил в първа младост, пиел, пушел и живеел под стрес. Майка му Радка забранила да излъчват присъединяване му в „ Сървайвър ”. Камерите на предаването снимали последните секунди от живота му. В последна сметка, в борбата за рейтинг и пари, моралът надвил. Продуцентите на риалити шоуто не почели желанието й да изрежат фрагментите с Нончо, само че въпреки всичко взели решението да излъчат единствено епизодите, в които той е към момента жив.

Малцина знаят, че в най-силните години на родното кино Нончо е бил измежду първите щатни каскадьори у нас. Качил се за първи път на кон едвам 4-годишен и това си останало най-голямата му пристрастеност. В средата на 70-те години дружно с Димитър Кехайов и полковник Петър Клявков, радневският кмет основавал каскадьорската натрупа към Студията за игрални филми. „ Бояна ”. Снимал се в към 40 кино лентата, измежду които са паметните киноленти „ Сбогом, Гринго ”, „ За един продънен $ ” и „ Мъжки времена ”, които пълнеха кинозалите по времето на соца.
Именно Нончо се снимал в страшните каскади с коне в епичния „ Хан Аспарух ” на режисьора Людмил Стайков. В продължение на една година след финала на фотосите, Воденичаров носел белег от конска подкова на едно от рамената си. А другояче след последния кадър от кино лентата се отървал с две счупвания на ребра и безчет натъртвания, които били в реда на нещата за луди глави като него, написа " Уикенд ".

През годините с изключение на каскадьор, артист и артист е бил също и шеф на бензиностанция, както и президент на футболния клуб „ Миньор “ – Раднево. В последните години от живота си кметът-звезда се вписа блестящо и в поп-фолк пространството. Той издаде няколко сполучливи албума като реализатор. Направи паметен дует с изключение на със Силвия в трансформиралата се в шлагер ария „ Малко по малко ”, само че пя и записа „ Една любовна драма ” с Ивайло Гюров. Нончо имаше дуетна изява и с ветерана на фолка Милко Калайджиев. С шлагерните си песни той печелеше освен нови и нови почитатели, само че съумя да завоюва и втори кметски мандат в Раднево със зашеметителните 72 % от гласовете при 59 на 100 присъединяване на радневци в кметските избори. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР