На 30 март беше проведено първото официално заседание на Бюрото

...
На 30 март беше проведено първото официално заседание на Бюрото
Коментари Харесай

Започва обсъждане на проект за приемане на Закон за браншовите организации

На 30 март беше извършено първото публично съвещание на Бюрото на Съвета на браншовите организации към Българска търговско-промишлена палата (БТПП), по време на което бяха сложени главните цели за 2023 година. Основен фокус експертите сложиха върху пускане на дейности за подготовка и внасяне на план за Закон за браншовите организации. Представителите на браншовите организации желаят посредством него да подсигуряват правата на всеки един бранш, да  предизвикват законови промени и да получат опция за внасяне на групови оферти.

„ При извършеното разискване всички участници в полемиката изразихме общо мнение, че е належащо като главен приоритет да се изведе приемането на Закон за браншовите организации,  който ясно да уреди институционалния им статут. Темата е доста значима, защото неналичието на нормативна уредба се отразява отрицателно върху активността на организациите. Вече сме почнали дейна работа по плана за закон “, разяснява доктор инж. Веселин Тодоров – създател и ръководител на Сдружение „ Соларна Академия България “ и член в Бюро на Съвета на браншовите организации.

Друг акцент по време на съвещанието бе подложен върху тематиката за образованието и нуждата от осъществяване на образования за повишение квалификацията на фрагментите за превъзмогване неналичието им в доста сфери на стопанската система. Експертите разискаха и предложение за основаване на работни групи по браншове, които да вземат участие при нужда от бърза реакция за правене на незабавни мнения по нормативни актове и други тематики, касаещи браншовете.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР