На 30 април в полунощ изтече крайният срок за подаване

...
На 30 април в полунощ изтече крайният срок за подаване
Коментари Харесай

Над половин милион са подадените данъчни декларации от физически лица

На 30 април в среднощ изтече крайният период за подаване на годишните данъчни заявления на физическите лица. Подадените заявления са над половин милион.

Как мина акцията и какъв брой са импортираните налози досега - вижте директното включване на Николай Минков.

Общо 550 000 българи са подали в период своите данъчни заявления. Остава още една седмица, в която ще бъдат систематизирани и окончателните данни, защото от приходната организация чакат да дойдат и декларациите, подадени по пощата.

Предполага се, че общият им брой ще доближи 600 000.

Колко пари съумя да събере страната в границите на тази данъчна акция и какво би трябвало да създадат тези, които са позволили неточности в данъчната си декларация отговори Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите.
Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите: Общият налог, заявен в данъчните заявления, е към 1 милиарда и 60 млн. лева, само че по-голямата част от тази сума от дълго време е удържана през 2018-та по трудов и цивилен правни отношения. Сумата за довнасяне, която имаше в данъчните заявления е от порядъка на 150 млн. лева, също е съвсем напълно импортирана. Всеки, който е позволил някаква неточност във към този момент подадената си данъчна декларация има изцяло законната опция, до края на септември 2019 година, да я поправя един път, еднократно.
От Национална агенция за приходите припомнят, че за неподадена данъчна декларация санкцията е до 500 лева, а за подадена с неверно наличие може да доближи до хиляда.

Любопитно е, че тази година повече от половината данъчни заявления са подадени по електронен път, а от идната година няма към този момент да попълняме данъчни заявления - това ще вършат чиновниците от Национална агенция за приходите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР