На 30 април 1945 г. немският политик и райхспрезидент на

...
На 30 април 1945 г. немският политик и райхспрезидент на
Коментари Харесай

Хитлер и Ева Браун се самоубиват в бункер

На 30 април 1945 година немският политик и райхспрезидент на Германия Адолф Хитлер се самоубива, откакто ден преди този момент се дами за Ева Браун.  Адолф и Ева Хитлер се самоубиват, като Хитлер сдъвква капсула с цианид и се прострелва в дясното слепоочие, а Ева Хитлер сдъвква капсула с цианид.  

Браун среща Хитлер в Мюнхен на 17-годишна възраст, до момента в който работи като помощник и модел на персоналния му фотограф. По време на връзката си с Адолф тя прави два опита за самоубийство. Има няколко забавни обстоятелството към връзката сред Ева Браун и Хитлер. Единият е, че Ева била същински влюбена в Хитлер и се среща с него, без да знае кой е той. Тогава тя е на 17 година, а той - на 40 г. Двамата незабавно били привлечени един от различен.  

Когато връзката на Хитлер и Ева почнала, диктаторът към този момент живеел с друга жена - Гели Раубал, която била и негова племенница.

Хитлер обича Гели повече от всеки различен, само че Гели надалеч не изпитвала същото. През септември 1931 година тя му съобщила, че отпътува за Виена, с цел да се омъжи за различен. Това вбесило Хитлер. Двамата прекарали нощта в яростни разногласия, а на идващия ден Гели била открита мъртва. Тя поставила завършек на живота си по лично предпочитание. Разбитото сърце на Хитлер намерило разтуха при Ева Браун, а същинската им връзка почнала скоро по-късно.

Историци настояват, че диктаторът бил сантиментално обвързван с осем разнообразни дами и всяка една от тях е правила най-малко по един опит за самоубийство. 

Любовната спекулация сред Фюрера и Ева Браун била държана в безспорна загадка. Когато в дома на Хитлер идвали остарели другари, той разрешавал тя да е там, само че когато го посещавали значими политически персони, Ева стояла скрита в стая.  

Тя била описвана от негови сътрудници като надълбоко нещастна и мощно влюбена. Твърди се, че Хитлер  казвал: „ Високоинтелигентен мъж би трябвало да има примитивна и глупава жена до себе си. Представете си, с изключение на всичко друго, дамата да се меси в работата ми! Искам мир в свободното си време “. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР