На 3 юли 2006 г. при катастрофа в метрото на

...
На 3 юли 2006 г. при катастрофа в метрото на
Коментари Харесай

41 души загиват при катастрофа в метрото във Валенсия

На 3 юли 2006 година при злополука в метрото на Валенсия (Испания) умират 41 души. Сред тях е и българската гражданка Фирдес Сали Демирова. Тя е била на 33 години от велинградското село Нова махала и от 4 години работила в Испания със фамилията си. Съпругът <210> я е разпознал на фотосите по малкия екран по белега на ръката <210>. Освен починалите, други 47 бяха ранени в злополуката, при която два вагона дерайлираха на входа на метростанция „ Хесус " и се наложило евакуирането на стотици жители.

Има няколко версии за случая. Според една от тях нещастният случай е станал заради превишена скорост или щета в колелата. Според друга версия е паднала част от стената на тунела.

Спасителните служби съумяха да извършат евакуация на потърпевшите. По време на злополуката във вагоните са се намирали повече от 150 души, като десетки от тях се оказали блокирани във тях.

За злополуката е съобщил човек от преобърналия се трен, който малко след случая позвънил от мобилния си телефон на избавителните служби.

Испанската преса оповестява също, че най-вероятната причина за случая е превишената скорост - вагоните са се движели с над 80 км/ч, което е два пъти повече от ограничаването в сектора.

Това е най-тежката акцидент с метро в Испания. Сред починалите бе и лидерът на мотрисата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР