На 3-ти март, в зала 1 на НДК, четирите ансамбъла

...
На 3-ти март, в зала 1 на НДК, четирите ансамбъла
Коментари Харесай

Христо Стоичков, Димитър Рачков и Златните момичета в подкрепа на благотворителен фолклорен концерт за даровити ученици от Котел и Широка Лъка

На 3-ти март, в зала 1 на НДК, четирите ансамбъла ще слагат началото на основаване на стипендии за даровити възпитаници от Националните учебни заведения за фолклорни изкуства: НУФИ „ Широка Лъка” и НУФИ „ Филип Кутев” – Котел.Видео клип подкрепящо благородната идея направиха златните девойки от художествената гимнастика, Христо Стоичков, водещият Ники Кънчев, олимпийските първенци Стойка Кръстева и Ивет Горанова и други спортисти.„ От основаването на фондацията и ансамбъла организирахме редица благотворителни концерти под надслова „ Светлина искрица дружно с Шевица “. За петата годишнина от основаването ни взехме решение да организираме и проведем „ Национален Благотворителен Фолклорен концерт “ под надпис “ФОЛКЛОР (С) МИСЪЛ”, в поддръжка на младите гении на българския фолклор.

За наше най-голямо наслаждение тази самодейност одобриха драговолно и ансамблите „ Тракия “, „ Странджа” и „ София-6” – показа за Marica.bg основателят на pредставителен фолклорен отбор „ Шевица “ – Петър Ангелов.„ Възпитаването на децата в традициите и обичаите ни, съхраняването на националната ни еднаквост, насърчаването на надарените и будни деца и посяването в сърцата и душите им на зрънцето на обичта и добротата, са цели, които считаме за изключително значими за нас. И защото постоянно сме вярвали, че човек е толкоз огромен, колкото огромни са фантазиите му, се обединихме с Фондация „ Шевица “ като съратници в това положително дело” – описват Мария и Добрин Балчеви.

„ За нас е извънредно благополучие, че не за първи път ставаме съпричастни към сходни прелестни начинания и имаме вяра, че посредством магията на танца ще успеем да съберем нужните средства и да сложим началото на едно ново фолклорно предизвикателство. Нямаме самообладание да се видим” – споделя художествения началник на отбор „ София – 6” Николай Несторов.

„ Мисълта за децата на България ни дава смисъл да продължаваме напред…” е мотото на благотворителното събитие. Организаторите са уверени, че този концерт ще се помни дълго време – освен поради пъстротата и многообразието на етнографските области, които ще бъдат показани, само че най-много поради смисленото дело, което той въплъщава.

Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР