На 3-ти март, Студентът на годината Трифон Попов получиот кмета

...
На 3-ти март, Студентът на годината Трифон Попов получиот кмета
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч връчи на Студента на годината кристал с герба на общината

На 3-ти март, Студентът на годината Трифон Попов получиот кмета Страцимир Петков кристал с герба на Община Ловеч. Отличието му се присъжда за интензивно присъединяване в научни проучвания и планове, отличен триумф по време на следването и издигане престижа на Ловеч.

Попов завоюва в навечерието на Трети март националната премия „ Студент на годината 2023 “, която му връчи министър-председателят акад. Николай Денков. Конкурсът се провежда от Националното посланичество на студентските препоръки.

Младият мъж е студент пети курс по медицина. Стипендиант е на фондацията " Еврика ". Активно се занимава с научни проучвания и планове, част е от асоциацията на студентите по медицина в София. Той е от Ловеч, тук е приключил Езиковата гимназия. „ Благодаря доста на господин Петков, че видя моите старания и ги възнагради “, разяснява Попов. Сподели, че последната година е за него е била доста сполучлива, изпълнена с участия в редица конгреси, пътувания в чужбина. Заяви и твърдото си решение да остане в България, специализацията си възнамерява да е в София.

За днешния народен празник сподели, че е само вярната дата и най-важният, тъй като „ това е ден, в който отдаваме респект към всички, които са се борили за нашата независимост и с помощта на които ние в този момент можем да живеем и работим свободно “.

Имам достойнството и привилегията да познавам Трифон, както и цялото му семейство, уточни кметът Петков, отбелязвайки, че премията на Попов е изцяло заслужена. „ Ловеч като се изключи че има своите герои и своите царе и е столица на Левски, е и град на доста професори, сподели кметът и съобщи: „ Искрено ти го поисквам! “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР