На 3-ти февруари в комплекса Арена Армеец – София“ се

...
На 3-ти февруари в комплекса Арена Армеец – София“ се
Коментари Харесай

Плевенска филхармония участва в официалното награждаване на най-добрите спортисти на България за 2023 г.

На 3-ти февруари в комплекса „ Арена Армеец – София “ се състоя гала по награждаване на най-хубавите спортисти на България за 2023 година, проведена от Министерство на младежта и спорта.

В събитието участваха министър председателят акад. Николай Денков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, министърът на земеделието Кирил Вътев, треньори и спортисти, завоювали медали на международни и европейски шампионати в олимпийски и параолимпийски дисциплини и категории.



Мащабният темперамент на церемонията по награждаване на най-хубавите спортисти на България за 2023 година беше емфатичен от присъединяване на музикантите от Плевенска филхармония, които под диригентството на Георги Милтиядов осигуриха тържествената атмосфера в залата, за която способстваха и осъществяванията на солистката Виктория Главчева.



Тон на събитието дадеспортният министър Димитър Илиев който акцентира, че гала на министерството от подобен сан минава за втори пътс присъединяване на премиера на Р България академикНиколай Денков:

“Това е симптом, че спортът е държавна политика т. е., ще обръщаме внимание на проблемите на нашите състезатели и спортисти, ще се грижим за тях и ще го вършим по този начин, че те да се усещат подсигурени в тази толкоз значима олимпийска година. Надявам се от тук нататък спортът да не върви обратно, а да направи крачка напред, тъй като ние в Българияимаме неповторими състезатели и гении, само че постоянно те са сложени да се приготвят в ужасни условия. Това би трябвало да се промени и крачка по крачка мисля, че ще се получи ”.



Относно идната ротация, министърът на спорта Димитър Илиев сподели:

“Такива диалози се водят всеки ден и разнообразни хора ме питат непрестанно. Истината обаче е, че този въпрос не ме касае сега т.е., екипът който взема решение са министър ръководителят и неговите заместници тъй че е прекомерно и не е на дневен ред да приказваме по тази тематика ”.



По време на церемонията беше очебийно, че събитието не е въпрос на класиране и градуиране на триумфите, а въпрос на почитание към постигнатото.



При откриването, специфичният посетител учен Николай Денков сподели: „ Вие, спортистите, първенците, нашите културни дейци, които през предходната година реализираха забележителни триумфи, нашите първенци по естествени науки, информатика и математика – вие сте хората, които популяризират България по света.

Ниеполитиците,гражданите, ви се възхищаваме и ще ви поддържаме там, където имате потребност “.



Акад. Денков означи, че страната, в лицето на отрасловия министър Димитър Илиев, прави всичко допустимо, с цел да подкрепя спортистите. Премиерът пожела триумф в тази извънредно значима година, когато ще се проведат Летните олимпийски игри. „ Всички разчитаме на Вас, стискаме палци! Като държавно управление би трябвало да ви подкрепим с каквото можем. И ще го създадем “, сподели още акад. Денков.



Министър-председателят връчи премия на националния отбор по художествена гимнастика, който стана първи в многобоя на Европейското състезание в Баку и ще показа България на Летните олимпийски игри в Париж тази година.

По време на церемонията бяха наградени още: художествените гимнастички Боряна Калейн и Стилияна Николова, параолимпийците Ружди Ружди и Християн Стоянов, боксъорите Станимира Петрова и Йордан Морехон, борците Едмонд Назарян, Семен Новиков, Юлиана Янева, Биляна Дудова, Георги Вангелов, Микяй Наим, Евелина Николова, състезателят по спортна пукотевица Кирил Киров, щангистите Карлос Насар и Иван Димов, състезателката по таекуондо Калина Бояджиева, фехтовачката Йоана Илиева, състезателките по бадминтон Стефани и Габриела Стоеви.



Всичкиспортисти, са завоювали медали на международни и европейски шампионати в олимпийски и параолимпийски дисциплини и категории.



По този аршин всеки един спортист, донесъл на България златен, сребърен или бронзов орден, бе и премиран от Българския състезателен тотализатор. За задачата са обезпечени средства в размер на 110 000 лв..

На церемонията бяха връчени и три специфични награди за изключителни спортни резултати, утвърждаващи престижа на българския спорт в международен мащаб – на баскетболиста Александър Везенков, на тенисиста Григор Димитров и на българския народен тим по шахмат за дами.

От името на Григор Димитров премията получи майка муМария Димитрова, която е учител по физическо образование и спорт в Езиковата гимназия в Хасково. Отличието беше връчено отзаместник-министърана младежта и спорта, проф. Даниела Дашева.



" Голямо е удоволствието от това, че доста значими хора ни поддържат, за което благодаря! Като майка мога да кажа, че съм горда с Григор,със фамилията си, както и с всички, които ни поддържат и за мен е наслаждение да бъда неговият българскипосланик! ".



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР