На 3 октомври в България честваме Деня на всички баби

...
На 3 октомври в България честваме Деня на всички баби
Коментари Харесай

Честваме деня на баба и дядо!

На 3 октомври в България честваме Деня на всички баби и дядовци!

Той се чества в над 30 страни по света, само че няма публична интернационална дата, по тази причина в другите страни се чества в разнообразни дни.

Но е превъзходен мотив да отдадем заслужена признателност за труда, поддръжката и помощта на бабите и дядовците у нас, които са непроменяемо до своите деца и внуци. В актуалния свят ролята на бабите и дядовците в живота на техните наследници се трансформира през годините.

Променят се и взаимоотношенията сред родителите, актуалните баби и дядовци и техните внучета. Но каквото и да се трансформира, каквото и да остава, бабата и дядото си остават знак на непоклатимост, традиция, традиции, наизуст, дори на мира и сигурност.

 баба дядо внуче Thinkstock

Колкото повече се задълбочаваме в обяснението на комплицираните взаимоотношения сред баби, дядовци, внуци, деца, сватове и доведени или заварени баби и дядовци, толкоз повече си даваме сметка, че облиците им си остават гранитен страж на традициите в полусянката на фамилното ядро.

Днес бабите и дядовците имат динамична роля в постоянно разтърсеното фамилно равновесие в фамилията на техните деца и внуци, или безусловно противоположното - отстояват своята автономия с самостоятелни действия или с нови съюзи.

Сложни са тези връзки, от време на време те постановат строги схеми във връзка с кипящата магма от придвижването на планетите на бабите и дядовците вкъщи или по-далече от своите наследници.

 баба дядо внуче Thinkstock

Новото потомство баби и дядовци нерядко са към момента интензивно работещи. Не могат или не желаят да остават по през целия ден вкъщи като детегледачи, нямат време да вършат баници и сладкиши, може би са не запомнили и приказките, с които са отгледали своите деца.

Но тяхното наличие, въпреки и понякога, е въпреки всичко значително и значимо за растежа на техните внуци.

Днес статистиката демонстрира, че деца, израснали без възрастни хора в фамилията, имат проблеми със обществената интеграция.

Да са ни живи и здрави всички баби и дядовци - хората, без които в никакъв случай нямаше да бъдем същите!

Благодарим ви!

 баба дядо Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР