На 3 ноември в София Лайф Клуб ще се срещнат

...
На 3 ноември в София Лайф Клуб ще се срещнат
Коментари Харесай

Антонио Форчионе и Дженк Ердоган звезден двубой

На 3 ноември в София Лайф Клуб ще се срещнат двама виртуози на китарата - наричаният " Джими Хендрикс на акустичната китара " Антонио Форчоне и един от малцината всепризнати виртуози на фретлес китара и учител в Бъркли Колидж на този инструмент Дженк Ердоган.



Обичаният от българската аудитория Антонио Форчоне е израстнал в италианския град Монтечилфоне, наблюдавайки празничните процесии и вдишвайки атмосферата на вековната средиземноморска традиция.

Започва пътя си като махленски музикант в Лондон, с цел да стигне челните позиции в британските джаз ранглисти, на които се подреждат 13-те му албума и до международните подиуми, на които свири с музиканти като Пако де Лусия.

Дженк Ердоган е виртуозен реализатор на фретлес китара и тамбура, незабравим композитор и аранжор. Роден в Истанбул, където оформя неповторимия си жанр, изтъкан от преплитането на анадолската традиция и западноевропейската музика и просвета.

Допълва ги със актуалния джазов изказ и с хармониите за неповторимата си фретлес китара.

Репертоарът, по който работят, се състои от емблематични авторски композиции на двамата музиканти и нови, особено композирани за случая пиеси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР