На 3 март тази година се навършват 145 години от

...
На 3 март тази година се навършват 145 години от
Коментари Харесай

БСП чества 145 г. свобода

На 3 март тази година се навършват 145 години от Освобождението на България. На днешния празничен ден се дава началото и на предизборната акция за предварителния избор на 2 април.
Ръководството на Българска социалистическа партия, претендентите за депутати от Стара Загора, Пловдив област и Габрово, доста деятели на партията и жители, отпред с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, ще отбележат националния празник на славния връх Шипка, където ще се включат в формалната гала пред Паметника на Свободата от 11 ч. В тържествата ще вземат участие и водачите на листи - Георги Гьоков и Драгомир Стойнев. На паметника ще бъдат поднесени венци и цветя в символ на респект към починалите за свободата на България.
От 10 ч. Градският съвет на БСП-София провежда шествие от президентството до паметника на Цар Освободител в столицата. Освен градското управление, се чака в него да се включат и доста жители.
В Пловдив социалистите ще поднесат венци и цветя на паметника на Александър Втори Освободител на хълма на Освободителите.
9-метров трибагреник ще носят социалистите във Варна на шествието в морската столица, което се чака да бъде всеобщо посетено от варненци. Ще бъдат положени венци и цветя на паметника на граф Игнатиев, на паметника на украинските воини и на паметника на съветските воини, дали живота си за свободата на България. 
В Силистра социалистите провеждат тържествена гала по поднасяне на венци на паметниците на Стефан Караджа, кап. Георги Мамарчев и граф Лев Толстой.
От 11 ч. в с. Мечка, Русенско, ще се състои тържествена гала по поднасяне на венци и цветя на мемориала.
Социалистите в Кюстендил, отпред с лидера на листата Бойко Клечков, ще се включат в общоградското мероприятие и ще поднесат цветя на паметника на Булаир.
Организациите, членовете и симпатизантите на партията, дружно с всички българи, празнуват великия ден на нашето Освобождение, което изискуем на храбростта и героичността на славната съветска войска и нашите опълченци, върху чиято свещена жертвоготовност България възкръсна след 5 века черно османско иго за нов живот и светли съдбини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР