На 3 март отново ще има атракционно пътуване с Родопската

...
На 3 март отново ще има атракционно пътуване с Родопската
Коментари Харесай

Теснолинейката с атракционно пътуване на 3 март

На 3 март още веднъж ще има атракционно пътешестване с Родопската теснолинейка за Националния празник на България. Пътуващото събитие, проведено от едноименната неправителствена организация, ще бъде под надпис „ 140 години от Освобождението, 130 години БДЖ и 75 години железница до Банско ”.

Очаква се по маршрута Септември – Добринище да се движи комбинация с 10 вагона. Крайната цел на пътуването е град Якоруда, където участниците в пътуването ще посетят един от най-старите храмове в страната. На площада в центъра участниците ще завъртят кръшни български хорца, След това в дребния читалищен салон ще има публична част, след която локални и гостуващи самодейци ще изнесат специфична празнична концертна стратегия.

Това е третото групово пътешестване, проведено от гражданската организация. Миналата година на Националния празник близо 300 души станаха част от празничното пътешестване с теснолинейката, като тогава се роди концепцията то да стане традиция.

„ БДЖ – Пътнически транспорти ” към този момент вкара предварителна продажба на билети с места за трен „ Родопи ” Септември – Якоруда – Септември на 3 март 2018 година от гарите, генериращи най-вече пасажери за събитието в предходни години, за да се обезпечи оптимален комфорт и сигурност за пътуването гостите на пътуването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР